AVTALER & KONTRAKTER

EDB vurderer Hydros IT-avdeling

EDB-sjef Endre Rangnes får nei fra ErgoGroup, men det finnes andre muligheter.

En serie av de største IKT-selskapene i Norge, blant annet TietoEnator, HP og EDB Business Partner sier at de ønsker å gjennomføre oppkjøp.

Nå synes det som om ErgoGroup, Postens heleide IT-selskap, er ute av spillet. Det har lenge vært spekulert på et hel- eller delsalg av ErgoGroup, men dette avkrefter nå Kaare Frydenberg i en artikkel i Dagens Næringsliv i dag.

Nå signaliserer imidlertid EDB Business Partner at selskapet er interesserte når Hydro skille ut sin IT-avdeling.

Norsk Hydro planlegger å skille ut sin IT-avdeling i et eget selskap, Hydro IS Partner, og deretter få inn en annen aktør på eiersiden. Det vil skape en ny stor aktør i IT-markedet, med nærmere 800 ansatte og en omsetning på 1,3 milliarder kroner. Sjefen i TietoEnator Norge, Per Bakseter, har tidligere uttalt til digi.no at selskapet vil vurdere å kjøpe seg inn i eller overta selskapet.

- Vi jobber kontinuerlig for å se på ulike alternativer for vekst. Først og fremst vil vi skape vekst gjennom å vinne større kundekontrakter, men utelukker heller ikke oppkjøp, sier kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum i EDB.

- Er Hydro IS Partner en aktuell oppkjøpskandidat?

- Hydro har jo sagt at de skal vurdere måten de skal organisere sin IT-virksomhet på, og da vil vi vurdere det når Hydro kommer videre i sin prosess, sier han.

ErgoGroup

I Dagens Næringsliv står det i dag at EDB-sjef Endre Rangnes er interessert i Posten-eide ErgoGroup, som er Postens IT-selskap med 1600 ansatte og en omsetning på 2,9 milliarder kroner. Selskapene kan slås sammen enten gjennom oppkjøp eller en fusjon, foreslår han. Kommunikasjondirektør Reidar Gjærum er imidlertid lite villig til å gi noen ytterligere kommentarer til den saken.

- Vi har sagt at det finnes betydelige industrielle synergier mellom EDB og ErgoGroup, men nå er det opp til styret og eierne i Posten å vurdere det videre. Utover det vil jeg overhodet ikke gi noen kommentarer, sier Gjærum.

- Hvordan tror du Konkurransetilsynet ville stille seg til et oppkjøp av ErgoGroup?

- Det vil jeg ikke kommentere.

EDB har en dominerende posisjon i det norske markedet. Gjennom oppkjøpet av Fellesdata for noen år siden fikk selskapet kontroll over markedet for banktjenester. I tillegg ble det nylig kjent at EDB har en markedsandel på 36 prosent i markedet for outsourcing.

Det kan imidlertid se vanskelig ut for EDB å ta over ErgoGroup. Styreleder Kaare Frydenberg i ErgoGroup sier til DN at det er uaktuelt å selge eller fusjonere selskapet med EDB.

- ErgoGroup er ikke til salgs. Det er en integrert del av Postens virksomhet. Punktum finale, sier han til DN.

Han avviser også at det er et spørsmål som politikerne skal ta stilling til, selv om det er staten som eier Posten, og dermed ErgoGroup. Han viser til Stortingsmeldingen sist uke som slår fast at ErgoGroup er en helt nødvendig del av Posten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.