EDBs nedbemanning kan virke mot sin hensikt

Med kuttene kan de beste folkene forsvinne, frykter konserntillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen.

EDBs nedbemanning kan virke mot sin hensikt

Med kuttene kan de beste folkene forsvinne, frykter konserntillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen.

EDB har i dag levert sine tall for andre kvartal. De viser et resultat på 60 millioner kroner, mot 51 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Toppsjef Endre Rangnes mener det likevel er påkrevd med kostnadskutt, fordi den pågående økonomiske krisen fører til at bedriften sliter i motvind. Derfor varslet han en nedbemanning på minst 100 årsverk da han la fram tallene.

– Det viktigste i «motvind» er å ha så mye is i magen at en ikke kutter i panikk, sier Per Gunnar Salomonsen, konserntillitsvalgt i EDBs majoritetseier Telenor i en e-post til digi.no.

Salomonsen har i dag gått hardt ut mot EDB på grunn av varslede kutt i de ansattes pensjonsordning. Konsernutvalget i Telenor, og EL & IT Forbundet, mener at kuttene gjennomføres i strid med hovedavtalen mellom LO og NHO.

Om den varslede nedbemanningen i EDB sier Salomonsen at det virker som om det kuttes med stor fare for å svekke bedriftens muligheter på lengre sikt.

– Det gjelder ikke minst de store kuttene man tar på bemanningssiden. 100 er bare en del av flere den siste tiden. I tillegg reduseres avtalevilkår som pensjon og forsikringer. Alt dette gjør at også ansatte som ikke er overtallige, gjerne nøkkelfolk, finner seg annet å gjøre utenfor EDB.

Salomonsen erfarer at det gjerne er de beste som finner seg nye jobber først.

– Dette tror jeg ikke EDB har tenkt på. Når markedet igjen snur kan de få leveringsproblemer på grunn av sin kuttpolitikk, avslutter han.

    Les også:

Til toppen