KARRIERE

EDBs nedbemanning kan virke mot sin hensikt

Med kuttene kan de beste folkene forsvinne, frykter konserntillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen.

15. juli 2009 - 11:26

EDB har i dag levert sine tall for andre kvartal. De viser et resultat på 60 millioner kroner, mot 51 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Toppsjef Endre Rangnes mener det likevel er påkrevd med kostnadskutt, fordi den pågående økonomiske krisen fører til at bedriften sliter i motvind. Derfor varslet han en nedbemanning på minst 100 årsverk da han la fram tallene.

– Det viktigste i «motvind» er å ha så mye is i magen at en ikke kutter i panikk, sier Per Gunnar Salomonsen, konserntillitsvalgt i EDBs majoritetseier Telenor i en e-post til digi.no.

Salomonsen har i dag gått hardt ut mot EDB på grunn av varslede kutt i de ansattes pensjonsordning. Konsernutvalget i Telenor, og EL & IT Forbundet, mener at kuttene gjennomføres i strid med hovedavtalen mellom LO og NHO.

Om den varslede nedbemanningen i EDB sier Salomonsen at det virker som om det kuttes med stor fare for å svekke bedriftens muligheter på lengre sikt.

– Det gjelder ikke minst de store kuttene man tar på bemanningssiden. 100 er bare en del av flere den siste tiden. I tillegg reduseres avtalevilkår som pensjon og forsikringer. Alt dette gjør at også ansatte som ikke er overtallige, gjerne nøkkelfolk, finner seg annet å gjøre utenfor EDB.

Salomonsen erfarer at det gjerne er de beste som finner seg nye jobber først.

– Dette tror jeg ikke EDB har tenkt på. Når markedet igjen snur kan de få leveringsproblemer på grunn av sin kuttpolitikk, avslutter han.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.