EDBs omsetning på IT-drift har stagnert

EDB-sjef Endre Rangnes har stagnert på IT-drift, men selskapet vokser raskt innen applikasjonstjenester og løsninger.

IT-selskapet EDB Business Partner har kommet med tall for årets første kvartal og de viser at kjerneområdet IT-drift hadde en vekst på bare en prosent.

Totalt sett økte omsetningen med 14 prosent til 1,341 milliarder i årets første kvartal. Resultatet før skatt endte på 94 millioner, opp 36 prosent fra samme kvartal ifjor.

- EDB er inne i en positiv trend. Etablering av forretningsområdet Applikasjonstjenester har styrket vår posisjon i markedet og vi har nå tre forretningsområder som utfyller hverandre, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB i en pressemelding.

IT-drift er selskapets største forretningsområde og utgjør nå 64 prosent av selskapets omsetning, men hadde en vekst på bare en prosent. Selskapets vekst ble løftet av de to andre forretningsområdene.

Applikasjonstjenester står for 20 prosent av omsetningen og hadde den raskeste veksten med en 22 prosents økning i forhold til samme kvartal ifjor. Løsninger hadde en vekst i omsetningen på 18 prosent og utgjør nå 16 prosent av selskapets omsetning.

EDB tror at markedet for IT-tjenester vil vokse videre i 2006 og melder om god etterspørsel etter bank- og finansløsninger og tror at markedet for applikasjonstjenester og IT Rådgivning også vil vise en positiv utvikling.

Til toppen