Editor for de proffe

Editor for de proffe

Editorer finnes det av mange slag, både med og uten grafisk grensesnitt. UltraEdit er for folk som kan koden sin, som vil ha et bra miljø å jobbe i, og foretrekker Notepad framfor Frontpage.

UltraEdit er editoren som ikke tar særlig systemressurser eller diskplass (2,5 MB). Når du starter den for første gang, får du inntrykk av det bare er en ny utgave av Notepad, men under skallet lurer det mange nyttige og høyst brukbare funksjoner og innstillinger.

Editoren støtter tekstfiler på opptil 2 GB i størrelse og tar alle formater - til og med for MAC. UltraEdit er forprogrammert med fargekoding for C eller C++, VB, Java, HTML, ASP og Perl, noe som gjør det lettere å lese lange koder.

Selvfølgelig kan du selv bestemme hvilke farger den skal bruke, eller også slå av hele funksjonen. Videre har editoren innebygd FTP-klient, stavekontroll for flere språk (dog ikke norsk ennå) samt forskjellige søkefunksjoner (blant annet søk av uåpnede filer og sammenlikning).

Editoren kan brukes til så og si alt; editere databaser, all slags programmeringsspråk, Macro, samt støtte for UNIX. Du kan til og med kjøre editoren i hexadesimal-modus, dersom du har behov for editering av mer uvanlig art.

Brukermiljøet er ikke akkurat støyende grafisk, men gir deg akkurat det du trenger. For at du selv skal kunne tilpasse arbeidsmiljøet best mulig, finnes det en rekke innstillinger som fargeutseende, vindusplasseringer og konfigurérbar verktøylinje.

Til venstre i bildet finner du en katalog- og filoversikt som gjør det enkelt å finne fram rask og åpne dokumenter. Alle åpne dokumenter vises i form av skilleark på toppen, noe som igjen gir deg god oversikt. Funksjonene har også hurtigknapper som du raskt lærer å bruke dersom du programmerer endel. UltraEdit lager back-up av alle filene som du åpner og editerer, noe som kan være greit, men som også kan slås av, dersom du ikke vil ha det.

UltraEdit har en installasjonsfil på 1,1 MB og lastes ned fra dets nettsted som shareware. Etter 45 dagers prøveperiode vil nok mange ønske å fortsette med editoren. Det koster deg i så fall 30 dollar, som betales med kredittkort på nettstedet. De pengene kan vise seg å være en god investering, dersom du programmerer endel.

Uansett anbefales du herved å laste ned shareware-versjonen for utprøving.


Til toppen