EDS kutter 1000 ansatte

IT-tjenesteleverandøren Electronic Data Systems (EDS) sliter tungt. Fortjenesten stupte i tredje kvartal og nå varsles store bemanningskutt.

IT-tjenesteleverandøren Electronic Data Systems (EDS) sliter tungt. Fortjenesten stupte i tredje kvartal og nå varsles store bemanningskutt.

EDS la onsdag frem skuffende tall for tredje kvartal. Selskapet hadde forsåvidt varslet markedet på forhånd om sviktende resultatutvikling, og i går kom altså bekreftelsen på at ikke alt er som det skal være i selskapet.

Selskapet endte på et resultat på 86 millioner dollar i kvartalet - det vil si 18 cents per aksje - en skremmende stor nedgang i forhold til i fjor da selskapet satt igjen med et resultat på 212 millioner dollar, eller 44 cents per aksje. På grunn av selskapets resultatvarsel fra tidligere i år ble likevel resultatet bedre enn analytikerne hadde fryktet - de trodde på en fortjeneste på 12 cents per aksje, ifølge konsensustall fra Thomson First Call, skriver bizreport.com

EDS omsatte for 5,4 milliarder dollar i tredje kvartal, mot 5,56 milliarder i samme periode året før. Ikke bare faller omsetning og resultat, det er heller ingen bedring i sikte, snarere det motsatte: Nye kontraktsinngåelser har falt dramatisk fra i fjor til i år - ned fra 6,8 milliarder dollar til 3 milliarder dollar, dermed venter store bemanningskutt.

Mellom 800 og 1000 ansatte skal bort, det vil si 3-4 prosent av staben, melder EDS-sjef Richard Brown, som med det viser en handlekraft som New York-børsen vet å sette pris på: Aksjen steg ti prosent i etter børs-handel onsdag kveld.

Noe av forklaringen til den formidable omsetningssvikten i EDS er at en langsiktig og lukrativ kontrakt gikk med i dragsuget da WorldCom gikk konkurs tidligere i år, skriver Cnet.

Les om WorldCom-skandalen:

EDS ble etablert i 1962 av Texas-milliardæren og tidligere presidentkandidat Ross Perot.
Til toppen