EDS kutter 20 000 jobber

Outsourcingsgiganten EDS skal gjennomføre det som trolig blir et av de største kuttene i IT-bransjen.

EDS (Electronic Data Systems), som er et av verdens største selskaper innen tjenesteutsetting, skal kutte 15 000-20 000 stillinger i løpet av de neste to årene. Det skjer som følge av at selskapet ytterligere autmatisering og konsolidering.

EDS, som har 120 000 ansatte, har allerede kuttet 5000 ansatte i løpet av det siste året. Det var EDS-toppsjef Michael H. Jordan som estimerte jobbkuttene på en investorkonferanse i San Francisco, ifølge Wall Street Journal.

EDS er verdens nest største IT-serviceselskap etter IBM. Selskapet har slitt med flere tjenesteutsettingskontrakter som har vært dårlige. EDS har blant tapt over ti milliarder kroner på selskapets kontrakt med marinen, U.S Navy, i USA. EDS ligger også an til å tape flere milliarder kroner på en kontrakt med Dow Chemical.

Selskapet har solgt unna blant annet bankdivisjonen og programvaredivisjonen i et forsøk på å få hodet over vannet, skriver Wall Street Journal.

EDS planlegger å spare inntil rundt 21 milliarder kroner, eller 20 prosent av driftskostnadene, innen 2006. De ansatte står for 50-60 prosent av kostnadene i selskapet.

Til toppen