EDS kutter 5200 ansatte

EDS, verdens nest største it-konsulentselskap, skal kutte 5200 ansatte etter å ha lagt frem dårlige tall for første kvartal. Oppsigelsene skal ikke ramme det norske kontoret.

Det store amerikanske konsulent og driftsselskapet EDS sliter tungt i motbakke. Selskapet har mistet tittelen "verdens største konsulentselskap" til IBM Global Services og må nå slanke staben for å løfte resultatet. EDS er også kjent fordi selskapet ble startet av den etter hvert eksentriske milliardæren og presidenkandidaten Ross Perot.

Kostnadene må ned med 7,7 milliarder kroner, noe som blant annet fører til at 5200 ansatte mister jobben, skriver nyhetstjenesten Cnet. Dette utgjør fire prosent av staben. Kuttene kommer etter at det Texas-baserte selskapet la frem tall som bare viser tre prosent vekst fra første kvartal i fjor og et fall i inntektene.

- Dette får ingen konsekvenser i Norge. Her har vi økt staben fra 40 til 55 ansatte i år etter at vi inngikk en stor kontrakt med Kongsberg Offshore sier Harald Hjelde, administrerende direktør EDS Norge til digi.no.

For å rydde opp, ansatte styret i EDS nylig Dick Brown. Samtidig har syv ledere forlatt selskapet. Brown lover å oppnå en margin på 10 prosent i løpet av året. For å oppnå dette skal EDS blant annet lage en ny divisjon med 20.000 ansatte som skal selge Internett-handelsystemer.

Til toppen