BEDRIFTSTEKNOLOGI

EDS overtar Fellesdata

Den amerikanske giganten EDS vil overta sparebankenes Fellesdata, og gjør selskapet til en sentral nordisk aktør.

Eirik Rossen
9. mai 1997 - 10:57

Styret i Fellesdata besluttet tirsdag å innlede forhandlinger med det amerikanske selskapet EDS (Electronic Data Systems Corporation) med sikte på å legge frem et endelig tilbud til aksjonærene i Fellesdata om overdragelse av virksomheten. Forhandlingene er planlagt avsluttet i juni.

- Bakgrunnen er at sparebankene, som idag er eiere av Fellesdata, ikke lenger finner det strategisk ønskelig å sitte som både eier og kunde, sier Fellesdatas styreformann Lars Kleivan i en pressemelding.

EDS er en stor global leverandør av IT-relaterte tjenester. Selskapet har virksomheter i 42 land, mer enn 100.000 medarbeidere og hadde i 1996 en omsetning på ca. 100 milliarder kroner. I Norden har gruppen drøyt 1.000 ansatte hovedsaklig i Sverige og med hovedkontor i Stockholm. I Norge har gruppen vært etablert i to år og har omlag 80 ansatte.

EDS er sterkt engasjert i verdens finansindustri gjennom EDS Global Finance Industry Group, som har 10.000 ansatte, 5.200 kunder og en årsomsetning på rundt 14 milliarder kroner.

I pressemeldingen heter det at styret i Fellesdata forventer en styrking av Fellesdata AS som IT-leverandør både innenfor bank/finans og det totale IT-markedet i Norden.

EDS har meget ambisiøse planer for det norske markedet, og tar blant annet sikte på å bli landets ledende leverandør av IT-tjenester innen fem år. Bank og finans vil bli den dominerende industrisektoren for det nye Fellesdata, og vil stå for 50 prosent av omsetningen.

- EDS ønsker å etablere Fellesdata som et kompetansesenter for den nordiske bank- og finansindustrien og vil inngå som et integrert selskap i EDSs organisasjon, sier direktør Harald Hjelde i EDS Norge. - EDS betrakter Fellesdata som en ideell plattform for å tilby outsourcing og andre IT-tjenester også til det øvrige marked.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.