EduPAD kan revolusjonere skolebokdistribusjonen

EduPAD er en prototyp av en elektronisk skolebok laget på bestilling fra regjeringen i Singapore. Bøkene leveres på MultiMediaCard. Konseptet kan revolusjonere skolebokdistribusjonen.

EduPAD er en prototyp av en elektronisk skolebok laget på bestilling fra regjeringen i Singapore. Bøkene leveres på MultiMediaCard. Konseptet kan revolusjonere skolebokdistribusjonen.

EduPAD er en spesiell type elektronisk bok spesielt beregnet på skolemarkedet. Apparatet er utstyrt med trykkfølsom skjerm, skrivepenn og noen enkle kontrollknapper. Som ytre lager nytter det robuste kort etter den åpne standarden MultiMediaCard (MMC). Det er spor til flere MMC-kort. EduPAD vises på CeBIT av MMC-ansvarlig Erhard Hack på standen til Infineon Technologies AG, tidligere kjent som Siemens Semiconductor.

I det ytre likner EduPAD på Ericssons nye skjermtelefon (se artikkelen Ericsson valgte Opera-nettleser til skjermtelefonen). Selve skjermen er ganske lik, men står på høykant. Apparatet har ingen kommunikasjonsmuligheter, og burde være forholdsvis rimelig å produsere.

Får den en prislapp på noen få hundrelapper, vil den kunne revolusjonere måten skolebøker fordeles på.

Idéen er at en skolebok leveres på et MMC-kort. I dag kan slike kort lagre 32 MB. Innen et års tid vil kapasiteten være utvidet til 128 MB. Det holder til store publikasjoner i for eksempel Adobes pdf-format, og til tilleggsfiler for lyd, video og animasjoner.

Et alternativ til dagens trykking og fysisk distribusjon er at lærebøker klargjøres i elektronisk format, og gjøres tilgjengelig for nedlasting i skolene i betryggende former, for eksempel beskyttet av smartkort. Hos de enkelte skolene kan man produsere nøyaktig det antall MMC-kort man trenger.

Hvis man ikke vil belaste skolene, kan klassesett med MMC-kort sendes i posten, på bestilling. Lager man for mange av en gitt bok, kan kortene fylles på nytt med en annen bok. Hvert kort veier noen få gram, og er på størrelse med et frimerke.

Uansett kan man forestille seg langt lavere kostnader til distribusjon. Elektronisk produksjon betyr også rimeligere oppdateringer, og følgelig mer aktuelle lærebøker.

EduPAD åpner for en rekke pedagogiske muligheter. Siden skjermen er trykkfølsom og også kan skrives på, egner konseptet seg også for arbeidsbøker. Ved retting veier 30 MMC-kort langt mindre enn bare én arbeidsbok. Bøkene kan gjerne inneholde lyd, video og animasjoner for å gi bedre innsikt i en rekke fenomener man forventer at elever i dag skal forstå på grunnlag av statisk tekst eller plansjer.

Les mer om MultiMediaCard:


MMC på 128 MB gir en rekke nye anvendelser
Bill "Stein" Wyman ruller ut MP3-album

Les:


Tommelavtrykk erstatter PIN-kode i smartkortløsninger
Svenskene rekrutterer intenst på CeBIT
Xerox satser på kombiapparater
Kontorutskrifter koster over fem kroner per side
Lara Croft lanserte Voodoo4 og 5
Ericsson valgte Opera-nettleser til skjermtelefonen
Lanserer Sound Blaster Live!-støtte for Mac
SGI klar med avansert Linux-grafikk
Ericsson lager sin communicator
Verdens største dingsebegivenhet eser videre
Seagate hurtigleser Shakespeare på CeBIT
Samarbeid om profesjonell grafikkløsning for Linux
Kunnskapspakker for å gjøre e-kunder lojale
Fullverdig språkteknologi på 36 språk - også norsk
Heretter snakker robotene som mennesker
Trådløst på Internett i hjemmet
Talende e-post fra bærbar terminal
Trår vannet med ny mobil

Til toppen