Eee fra Asus inntar den vestlige verden

Asus' vesle, bærbare og billige Eee-maskin har kommet i salg i USA. Nå er det Europas tur.

Eee fra Asus inntar den vestlige verden

Asus' vesle, bærbare og billige Eee-maskin har kommet i salg i USA. Nå er det Europas tur.

Asus lanserte i midten av oktober PC-en Eee i blant annet Taiwan. Dette er en svært kompakt og lett bærbar PC som i utgangspunktet er utstyrt med Linux som operativsystem. Maskinen skal dog også kunne utstyres med Windows XP.

    Les også:

Salget av maskinen har gått over all forventning. Eee ble lansert i USA i begynnelsen av november, men er nå svært vanskelig å oppdrive. Mye tyder på at maskinen, som selges av blant annet Amazon.com for 400 dollar (2200 kroner) og oppover, vil bli å finne under mange juletrær denne julen.

Til den prisen er selvfølgelig Eee PC 701 ganske minimalistisk utstyrt, men samtidig mangler den ikke så mye. Maskinen har en 900 MHz Intel-prosessor, 4 GB flashminnedrev (SSD), 512 MB DDR2-minne og 7 tommers skjerm med LED-basert bakgrunnsbelysning og oppløsning 800 x 480 piksler. Minnet kan erstattes av en 256 MB eller en 1 GB modul hvis det er ønskelig. Det er også mulig å få mulig å få maskinen med SSD på 2 eller 8 GB.

Maskinen har selvfølgelig støtte for både Ethernet og trådløst nettverk og leveres med minnekortleser for SD-formatet, webkamera, mikrofon, skjermutgang og tre USB-kontakter.

Operativsystemet er basert på Xandros Linux og leveres med omtrent 40 applikasjoner, blant annet OpenOffice.org, multimedieavspiller, nettleser og Skype-klient.

Batteriet skal holde til 3,5 timers drift. En test gjort av Reg Hardware forteller at dette tallet på ingen måte er overdrevet. Testeren mener forøvrig at maskinen er et kupp.

Maskin er på størrelse med en innbundet bok og veier omtrent det samme. Helt konkret måler maskinen 225 x 165 x 25-35 mm og har en vekt på 920 gram.

Når maskinen kommer til Norge, er uklart, men en rekke forhandlere i blant annet Storbritannia, Irland og Tyskland har åpnet for forhåndbestilling med levering fra og med denne uken.

Til toppen