BEDRIFTSTEKNOLOGI

EET når milliarden i 98

EET Nordic er et nytt konsern bestående av de tidligere EET-selskapene i Norge, Sverige, Danmark, og Finland. - Vi kommer til å selge for 770 millioner kroner i år, og regner med å nå milliarden til neste år, sier Tom Vedvik (bildet), medgrunnlegger av EET i Norge.

Jens Kanden
29. juli 1997 - 18:51

EET-selskapene spesialiserer seg på distribusjon av datakomponenter til forhandlere. EET har vært etablert i Norge, Sverige, Danmark, og Finland. Nå har eierne av EET-selskapene og IOD-selskapene - som distribuerer IBM-utstyr, samlet seg under en felles paraply, konsernet EET Nordic. Et euopeisk investeringsselskap, CVC Capital Partners, har kjøpt femti prosent av aksjene i konsernet, og har betalt aksjonærene et tresifret millionbeløp for denne aksjeposten. Hovedaksjonæren i EET- og IOD-selskapene i Danmark, Per Frost, blir konsernsjef.

- Vi har gjort konsolideringen og salget som første skritt mot en mulig børsintroduksjon, sier Tom Vedvik, som grunnla EET i Norge sammen med broren Tore Vedvik. Vi regner med at dette vil ta ett til to år.

- Det er ganske mye som skal gjøres i en konsolideringsprosess, fortsetter Vedvik, som kan fortelle at det vil bli ansatt en konsernkontroller som sannsynligvis blir sittende i Danmark sammen med konsernsjefen.

Den nye distribusjonsgiganten regner med solid vekst i omsetningen og gode synnergieffekter ved sammenslåingen.

- Vi omsatte for 550 millioner kroner i 1996 og lander på 770 millioner kroner i 1997. Neste år bør vi nå milliarden, sier Vedvik.

- Som ett konsern vil vi oppnå stodriftsfordeler og oppnå bedre avtaler med leverandørene våre.

Hovedtyngden av omsetningen i konsernet er minne, med disk og oppgraderinger på de følgende plassene. Selskapet ønsker å være en komplett leverandør av tilbehørsprodukter.

- Vi har bare så videt rørt i gryta når det gjelder skjermer og vil nok gjøre endel på den fronten. Også inne prosessorer og hovedkort er det endel ugjort. Dessuten har vi mye å hente ved å bedre koordinasjonen mellom landene, forklarer Vedvik.

Mens en annen kjent komponentdistributør, Santech, gikk stort inn på PC for å oppnå vekst - med vekslende hell, sier Vedvik at PC-distribusjon er uinteressant for EET.

- Vi har gode marginer på tilleggsutstyr, hvorfor skulle vi gå inn i en bransje med tre-prosent-marginer, avslutter en retorisk Vedvik.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.