BEDRIFTSTEKNOLOGI

Effektivt å ringe med Windows XP

Windows XP har innebygget sanntidskommunikasjon med tekst, lyd, bilder og video. Microsoft mener det er effektivt for bedrifter å bruke PC-en som telefon.

25. okt. 2001 - 11:30

Når Simon Witts fra Microsofts europeiske organisasjon skal liste egenskapene til Windows XP som han mener vil ha størst innvirkning på brukerne, starter han med sanntidskommunikasjon.

- Sanntidskommunikasjon har hittil vært begrenset til enten lukkede interne systemer, eller til nettverkstjenester fra bestemte leverandører, for eksempel MSN eller AOL, og de har som oftest vært begrenset til tekst.

Med den nye Microsoft Messenger i Windows XP åpner vi for noe helt annet: Sanntidskommunikasjon fra PC-en til enhver annen bruker på nettet, med tale, tekst, video og applikasjonsdeling, også mot andre meldingsklienter.

Hos Microsoft selv brukes meldingsklienten i Windows XP til intern telefoni, chat, applikasjonsdeling og andre behov for kommunikasjon i sanntid. Witts mener Windows XP gir bedrifter muligheten til å gjøre PC-en til den mest effektive klienten for alle former for intern kommunikasjon. Medarbeidere på farten med internettilgang gjennom en IP-sone eller en annen form for rask tilkopling, kan bruke PC-en til å ringe rundt med uten ekstra kostnad, og samtidig få tilgang til de øvrige samarbeidsmulighetene som meldingsklienten tilbyr.

- At PC-en i mange tilfeller kan erstatte utgående telefonen, vil forsterkes av avtaler vi er i ferd med å inngå med teleoperatører, forteller produktsjef Paul Udjus i Microsoft Norge.

- Det betyr at du gjennom en PC også vil kunne ringe til vanlige telefonapparater, både stasjonære og mobile, uten at bedriften må legge opp spesielle systemer. Det vil holde med internettilgang og Windows XP på PC-ene.

IP-telefoni gjennom PC-en har hittil vært sett på som lite praktisk, blant annet som følge av erkjent dårlig stabilitet i Windows PC-er. Windows XP har allerede fått svært gode skussmål for sin stabilitet, og de mange fordelene ved IP-telefoni trer desto tydeligere fram, blant annet at man ved et blikk på et vindu, kan fastslå nøyaktig hvem som er tilgjengelig for en samtale eller ikke.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.