eForum i skvis om postgebyr

eForum liker ikke å ta stilling i spørsmålet om hvorvidt det famøse postgebyret bør fjernes eller ikke.

eForum liker ikke å ta stilling i spørsmålet om hvorvidt det famøse postgebyret bør fjernes eller ikke.

Stiftelsen er opprettet for å ivareta norske nettbutikkers interesser, men det harmonerer ikke alltid med organisasjonens mål om å fremme e-handel i Norge på vegne av brukerne. eForum, som jobber for å fremme e-handel i Norge, har lenge vært taus om det omstridte "postgebyret".

Agnes Beathe Steen Fosse, som er direktør i eForum, vil helst ikke kommentere saken når digi.no ringer:


- Det er klart vi er redde for handelslekkasje. eForum har norske bedrifter i sin deltakermasse, og følgelig oppstår det interessekonflikter i dette spørsmålet, innrømmer Fosse overfor digi.no.

På den ene siden skal eForum jobbe for tilrettelegging av e-handel for norske nettbrukere. Og på den andre siden skal de norske nettbutikkenes interesser ivaretas.

eForum har ligget lavt når det gjelder fjerning av postgebyret fordi de har vært redde for konkurransevridning; det at norske nettbrukere skal velge å handle fra utenlandske nettbutikker. For eksempel musikk fra CDNow i steden for fra Boxman eller bøker fra Amazon i steden for Bokkilden.

Fosse innrømmer overfor digi.no at organisasjonen med vilje har unnlatt å "kaste seg inn i" debatten.

- Vi ønsker ikke handelslekkasje. e-handelen er internasjonal, og hvis vi skal kaste oss inn i postgebyr-debatten, må en del andre tiltak fremmes. Blant annet en harmonisering av toll- og avgiftspolitikken.

- Vil dere ha bort portgebyret eller ikke?

- Vi vil ha det bort, men samtidig vil vi innføre tiltak for å redusere uheldige konkurransevridende rammebetingelser for norske nettbutikker, sier Fosse til digi.no.

Til toppen