BEDRIFTSTEKNOLOGI

Egen Linux-utgave for telebransjen

Motorola lanserte mandag HA Linux, en spesiell Linux-utgave for teleapplikasjoner som krever særdeles høy oppetid.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. mars 2000 - 11:41

Kravene til oppetid er høye i telebransjen. Applikasjoner må virke - uansett. Kravet er normalt 99,999 prosent oppetid, det vil si at systemene ikke må være utilgjengelige mer enn omtrent fem minutter i året. Dette inkluderer både planlagte og ikke-planlagte avbrudd.

Men noen Linux-løsning for slike systemer har til nå ikke vært tilgjengelig. Motorola Computer Group har innsett dette og lanserte mandag High Availability Linux (HA Linux). Motorola er allerede store i markedet for spesialtilpassede datamaskinplattformer for telekommunikasjonsindustrien og ønsker med denne lanseringen å styrke sin posisjon i dette markedet.

I tillegg til å støtte såkalt hot-swap av systemkomponenter som prosessorer, I/O-kontrollere, harddisker og strømforsyninger, tilbyr HA Linux kontroll av alarmer og lysdioder for komponentstatus , SNMP-støtte (Simple Network Management Protocol) for administrasjon av systemet over et nettverk, samt et kommunikasjonsgrensesnitt mellom primærsystemer og backupsystemer, slik at overgang til backupsystemene kan skje raskt.

HA Linux vil støtte både Intel og PowerPC-arkitekturene for datamaskiner.

Operativsystemet ventes å bli leveringsklart i mai.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.