Egen messe for elektrofile nordmenn

På messen Elektrofil 2004 skal 70 leverandører vise oss vår elektriske framtid.

På messen Elektrofil 2004 skal 70 leverandører vise oss vår elektriske framtid.

Expert har gjennomført en undersøkelse i regi av MMI som viser at 1,5 millioner nordmenn eller 42 prosent av Norges befolkning betegner seg selv som "elektrofile".

Det er ikke bare på CeBIT det skjer. Etter en lang messetørke i Norge, åpner nå Expert sin egen messe Elektrofil 2004 på 3500 kvadratmeter i Oslo Spektrum. Over 70 leverandører viser fram nyheter og trender innen elektroprodukter og forbrukerelektronikk.

Messen åpnes for en sniktitt for journalister på torsdag med lansering av nye produkter fra Sony, Nokia, Pioner, HP og Electrolux. Produktene, som også lanseres samtidig på CeBIT, gir et bilde av hvordan vår «elektriske» framtid vil bli.

Lørdag åpnes messen for publikum. Oslo Spektrum vil bli fylt med produkter og løsninger man ikke ser i butikkhyllene til daglig, som morgendagens kjøkkenløsninger, spill, flatskjermer og smartløsninger.

– Vi gleder oss til å vise fram hvordan vår «elektriske» framtid blir for folk flest. Sammen med våre globale leverandører vil vi gjøre Oslo Spektrum om til et opplevelsessenter for alle som har et snev av elektrofili. Våre leverandører er ikke hvem som helst, men mange av de mest kjente merkevarene i verden. Dette er selskaper som legger ned enorme summer i å utvikle produkter og løsninger som vil prege livene våre i framtiden, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i Expert.

Elektrofil 2004 avholdes lørdag 27. mars og 3.500 kvm av Oslo Spektrum vil bli brukt som messeområde. Det vil også være salg av produkter med mange gode tilbud.

– Begrepet autofil ble lansert for noen år siden, men vi tror det er enda flere nordmenn som har en lidenskap for elektronikk. Vi har derfor lansert begrepet elektrofil. En undersøkelse fra i fjor viste at hele seks av de ni tingene svensker hadde øverst på sine ønskelister var elektroprodukter. Interessen for elektronikk er minst like stor hos oss nordmenn, sier Bentestuen.

Expert-undersøkelsen 2004 viser at elektrofili er mest utbredt blant menn hvor over halvparten sier de er det. Tilsvarende er en av tre norske kvinner elektrofile. De elektrofile finnes over hele landet, og er aller mest utbredt i Midt-Norge.

– I Oslo er det over 200.000 elektrofile, og jeg regner med at vi vil se mange av dem i Oslo Spektrum på lørdag, sier Bentestuen.

Messen åpner klokken 10 og stenger klokken 16.

Til toppen