Egen web for kjærlighetens søkere

For noen kan de kanskje fortone seg som 'kjærlighetens kjøtere', men fullt så dyster som regissør Molands film er ikke svenske-eksporten Lovesearch.com. Nå eksporteres det svenske Kirsten Giftekniv-konseptet til Norge og Norden forøvrig.

Etter ett års drift i Sverige skal også norske ungkarer og peppermøer få muligheten til å treffe den rette på Lovesearch.com.

Nettjenesten, som ble startet i fjor av den tidligere Army of Lovers-sangeren og TV-programlederen Dominika Peczynski og designeren Camilla Thulin, ekspanderer over hele Norden lar vi oss fortelle.

Og skal en tro Dominika - og den skal en jo - så funker faktisk Lovesearch-konseptet riktig så bra:

- Til nå har vi hatt ni bryllup blant medlemmene våre, for å ikke snakke om alle forlovelsene og parene som har flyttet sammen, skriver hun i en hengiven mail til digitoday.

Ifølge vaskeseddelen fører Lovesearch-konseptet sammen kandidater som passer for hverandre "ved hjelp av et stort antall søkevariabler". Teknikken hevdes å ivareta såvel hensynet til det enkelte medlems egenskaper som egenskapene man søker etter hos en partner. Medlemmene er anonyme så lenge de ønsker det og avslører ikke sin egentlige identitet før de selv vil.

- Tanken bak Lovesearch i Norden er selvsagt at man skal kunne søke etter en partner der man bor, men også internasjonalt hvis man ønsker det, sier Camilla Thulin.

Lovesearch blir ikke alene på det norske markedet. Spray (spraydate) og Dagladet (:blink) er blant aktørene som allerede er i gang med tilsvarende koblingstjenester.

Er du blant dem som bare nølende tror på kjærlighet ved første klikk, kanskje salige Ibsen kan sette fart på saftene:

Hvad Elskov er, ved Ingen at forklare,
Hvori den stikker, denne glade Tro,
At En blev skapt til salig Liv i To
Se, det kan ingen Mand paa Jord besvare.
Men Ægteskabet, det er noget Praktisk,
Og ligesaa Forlovelse, min Ven;
Og lett det lar sig eftervise faktisk,
At En er skikket just for den og den.
Men Kjærligheden kaarer jo iblinde.
Den vælger ej en Hustru, men en Kvinde...

(utdrag fra "Kærlighedens Komedie", 1862)

Til toppen