Eget jobbsted for IT-studenter

Et nytt nettsted lar IT-studenter sjekke ledige stillinger hos toneangivende IT-selskaper.

Eget jobbsted for IT-studenter

Et nytt nettsted lar IT-studenter sjekke ledige stillinger hos toneangivende IT-selskaper.

Nettstedet Karrierestart.no lanseres i disse dager, og har allerede på plass 100 større arbeidsgivere i Norge.

På nettstedet kan norske studenter i inn- og utlandet finne en total oversikt over jobbmarkedet og aktuelle stillinger.

Blant IT-relaterte selskaper er toneangivende virksomheter som Accenture, EDB Business Partner, KPMG, PricewaterhouseCoopers, Siemens og Sintef foreløpig representert.

Nettstedet viser for eksempel i dag 59 ledige jobber innen kategorien data, IT, informatikk og web, og 112 ledige ingeniørstillinger.

Nettstedet viser hvilke jobbmuligheter selskapene tilbyr overfor studenter og nyutdannede. KarriereStart.no holder oversikt over alle praksisplasser, heltidsstillinger og traineestillinger som er aktuelle for studenter og nyutdannede og publiserer dem på ett sted.

Kravet som stilles til stillingene som publiseres på Karrierestart, er at nyutdannede med en bachelorgrad eller høyere på høyskole- og universitetsnivå skal være aktuelle kandidater. Tjenesten fokuserer i første omgang på stillinger innen merkantile og tekniske fagretninger.

Nettstedet vil spesielt være verdifullt for norske studenter i utlandet, som er avskåret fra mye av informasjonen om arbeidsmarkedet i Norge. Gjennom tett dialog med arbeidsgiverne, overvåkning av stillingsmarkedet og aktiv research skal KarriereStart gjøre flere stillinger tilgjengelige for studentene, lover nettstedet i en pressemelding.

IT-selskapene som er representert legger ut informasjon om hvilke kandidater de ser etter og hvilke jobbmuligheter de kan tilby nyutdannede.

Til toppen