JUSS OG SAMFUNN

Egmont ikke redd for å miste Disney

Danske Egmont tror ikke den nye innholdstjenesten til NetCom Systems AB og Disney kan true eksisterende avtaler mellom Egmont og Disney. Mediekonsernet er selv i forhandlinger med Disney om onlinetjenester.

Hilde Nyman
22. sep. 1998 - 16:41

I dag har Egmont ansvar for rundt 70 prosent av alle Disney-publikasjoner som kommer ut i Europa. Disneys "Book-section" og "Juvenile" (ungdoms)-seksjon er de to hovedområdene Egmont har avtaler med Disney på.

Innen områder som film, musikk og Internett har Egmont i dag ingen avtaler.

Men administrerende direktør i Egmont Online, Michael Vad, blir hemmelighetsfull når digi.no spør om den ferske avtalen mellom NetCom Systems AB og Disney vil få betydning for mediehuset Egmont (se relatert sak i høyre marg).

- Nei, det vil slett ikke få betydning. Disney deler sine rettigheter opp på flere områder. Vi ligger i forhandlinger med Disney om onlinetjenester, sier Vad.

- Men det kan ikke være innholdstjenester siden disse nå er dekket i en avtale med NetCom Systems AB?

- Det kan saktens være innholdstjenester, siden Disney har flere typer innholdstjenester. Etter det jeg vet, gjelder avtalen mellom NetCom og Disney kun ett av flere lisensprodukter som Disney har. Det er andre type innholdstjenester vi forhandler om, sier han. Men det er også det eneste han vil si. Resten er hemmelig til avtalen(e) er inngått.

Vad ønsker den nye innholdstjenesten velkommen og tror det kan være sunt med konkurranse.

- Det er gledelig med større onlinetilbud, det vil nok være med på å utvikle markedet, sier Vad.

Egmont Online har ellers ekspansjonsplaner til resten av Skandinavia så snart EON er godt etablert i Danmark. Ifølge Vad kan Norge vente nyheter fra Egmont Online i løpet av høsten eller våren neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.