Egypt instruerer mobiloperatørene

Tvinges til å sende regimevennlige tekstmeldinger.

Egypt instruerer mobiloperatørene
Bilde: Tay Vilma

Kairo (NTB-AFP): Egyptiske myndigheter har tvunget mobiloperatører til å sende ut regimevennlige meldinger, ifølge britiske Vodafone.

Vodafone fordømmer det mobilselskapet kaller en uakseptabel situasjon. Tidligere har regimet kuttet mobildekningen i et forsøk på å hindre koordineringen av demonstrasjonene i Egypt, skriver AFP.

Det har gått mange rykter på sosiale nettmedier om at det drives masseutsendelser av tekstmeldinger til støtte for president Hosni Mubarak, melder TT.

– I henhold til en klausul i telekomloven kan egyptiske myndigheter instruere mobilnettverkene til å sende meldinger til det egyptiske folk, heter det i en uttalelse fra Vodafone.

– De har brukt dette siden starten på protestene. Disse meldingene skrives ikke av noen av nettverksoperatørene, og vi har ingen mulighet til å svare myndighetene om innholdet i dem.

Det skal være sendt flere meldinger siden uroen og demonstrasjonene ble innledet.

– Til hver mor, far, søster, bror, til enhver hederlig innbygger: Bevar dette landet ettersom fedrelandet er evig, heter det i en av meldingene.

– Til Egypts ungdom: Pass dere for rykter, lytt til fornuftens stemme, Egypt står over alt annet, bevar det, står det i en annen. (©NTB)