Eidos sliter fortsatt

Det britiske spillselskapet Eidos sliter med elendige resultater, men lisensrettighetene til TV-program berger stumpene.

Spillselskapet Eidos sliter fortsatt med inntjeningen. I årets første seks måneder (til og med september) tapte selskapet like over en milliard norske kroner sammenlignet med en halv milliard for samme periode i fjor. Hovedårsaken til det svake resultatet er avskrivninger i forbindelse med aksjeposten i det amerikanske internettselskapet Express.com. Salget i perioden var på en halv milliard kroner.

Selskapet sliter med likviditeten og solgte blant annet store deler av aksjebeholdningen i børsnoterte Opticom ASA i mars. Ifølge Reuters kan ikke Eidos selge flere av aksjene i Opticom før tidligst mars 2001. Den nye sjefen i Eidos, Mike McGarvey, sier at den nye kredittfasiliteten på over en halv milliard kroner skal sikre arbeidskapitalen de neste månedene.

Et av lyspunktene er lisensrettighetene selskapet har på "Who wants to be a millionaire?". Programmet har blitt en suksess etter at det ble lansert i september.

Til toppen