KARRIERE

Eirik Lunde blir ny Telio-sjef

Tidligere Ventelo-sjef Eirik Lunde vil etterfølge Arild Nilsen som ny toppsjef i Telio.

Telio-sjef Arild Nilsen gikk tidligere i år av på grunn av uenighet med styret. Nå er hans erstatter funnet. Tidligere Ventelo-sjef Eirik Lunde (41) blir ny sjef i bredbåndstelefoni-selskapet.

I likhet med Nilsen gikk også Eirik Lunde av som toppsjef i Internett- og telefoniselskapet Ventelo i november fordi han var uenig med styre om hvilke strategivalg selskapet bør ta fremover.

Gründer og teknologidirektør Alan Duric er konstituert administrerende direktør i Telio, og sitter inntil Lunde begynner 1. april.

Lunde har mer enn 20 års erfaring fra IT- og telekombransjen, og har blant annet vært med på å bygge opp Bluecom og Catch, og var tidligere norgessjef i Dell.

Det var Telio, med etterhvert Nilsen i spissen, som fikk fart på IP-telefonimarkedet i Norge og selskaper er fremdeles kanskje markedsleder med 115.000 kunder i 2006, dog med Telenor tett bak.

Ved utgangen av tredje kvartal 2006 hadde omsetningen siste tolv måneder steget med 67 prosent.

Tall for fjerde kvartal legges frem 9. februar.

I dag konkurrerer Telio og Ventelo om telefonikundene, men samarbeider også - Telio er i dag kunde av Ventelo når det gjelder videresalg av mobiler.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.