BEDRIFTSTEKNOLOGI

Eivind Reiten ny styreleder i Telenor

Som ventet ble konserndirektør i Norsk Hydro, Eivind Reiten, i dag utnevnt til ny styreleder i Telenor etter Arnfinn Hofstad.

Frode Eriksen
29. mai 2000 - 14:04
Eivind Reiten.
Eivind Reiten.

Hofstad meldte til styret i april at han ønsket å trekke seg fra vervet som styreleder i Telenor. På dagens generalforsamling i Telenor, som ble avholdt på statsråd Terje Moe Gustavssens kontor, ble dette tatt til følge og oppdraget om å lede Telenor ut i en virkelighet som delprivatisert og børsnotert selskap gitt til Reiten.

Hofstad er mest kjent som en sindig og rolig nord-trønder og lot sine prinsipper om ikke å snakke om hva som skjedde på styremøter fare én gang; det var etter styremøtet 8. desember 1999 i det som skulle bli det fusjonerte Telenor/Telia. Da la han ikke fingrene imellom og sa like ut at fusjonen burde avblåses, noe den også ble én uke senere.

I tillegg til Reiten består det nye Telenor styret av: økonomidirektør Åshild Bendiktsen, bedriftsrådgiver Kari Broberg, administrerende direktør Mai Buch, hovedkasserer Bente Neegård Halvorsen og konserndirektør Inge K. Hansen. I tillegg kommer de ansattes representanter.

Det vil ventelig også komme til nye styremedlemmer i forbindelse med børsintroduksjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.