BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ekkelt virus spredd på alt.sex

Et vanskelig PC-virus, kjent som Spanska.4250, Elvira eller Spanskall, er spredd gjennom flere nyhetsgrupper. Smitte er rapportert i USA, Australia, Asia, Afrika og Europa, opplyser Per Hansen i PDI-Consult.

Eirik Rossen
3. okt. 1997 - 11:47

Smittekilder er nyhetsgrupper som alt.sex, alt.binaries.pictures og alt.cracks. På sin hjemmeside har PDI lagt ut et gratisprogram som kan oppdage og rense en smittet PC.

Det dreier seg om et stealth virus under DOS som infiserer COM- og EXE-filer. Du merker ikke forskjell på filstørrelser når viruset er resident i minnet.

Viruset kan spre seg under DOS-vinduer i Windows 3.1 og 95. Det infiserer ikke filer som begynner på CO eller en rekke andre to-bokstavkombinasjoner. Felles for disse bokstavkombinasjonene er at de brukes av kjente antivirusprogram og filkomprimerere.

Viruset vet å gjemme seg for de fleste antivirusprogram med heuristiske søkemetoder. Den kan innta flere former, men har en begrenset polymorfisk motor.

Blant filene som infiseres ved utførelse er WIN.COM. Ved utførelse vises en hyllest til piken Elvira på engelsk, fransk og spansk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.