Eks-Bull Norge i sitt nest beste år

Integris Norge, eks-Bull Norge og snart Steria Norge, opplever sitt nest beste år noensinne, mener administrerende direktør Kjell Rusti.

Integris Norge, eks-Bull Norge og snart Steria Norge, opplever sitt nest beste år noensinne, mener administrerende direktør Kjell Rusti.

Det er stor kontrast mellom tradisjonen med positiv drift som har preget tidligere Bull Norge gjennom mange år, og de problemene morselskapet har opplevd uten å løse dem. Mens Groupe Bull trenger enda et statslån - som EU-kommisjonen kan komme til å nekte dem - og sliter med lederproblemer, restrukturering og oppsplitting, forventer den norske Integris-sjefen - snart Steria - en omsetning i år på mellom 520 og 550 millioner kroner.

- Det blir et godt overskudd, kanskje vårt nest beste år noensinne, etter det eksepsjonelle året 1999, sier Kjell Rusti til digi.no. - Vi fortsetter å rekruttere med et tosifret prosenttall. Antakelig blir vi femten prosent flere innen året er omme.

Rusti sier den avgåtte toppsjefen i Groupe Bull, Guy de Panafieu, har slitt både med en vanskelig aksjonærstruktur, og med et uklart oppdrag.

- Nå har han solgt ut virksomheter, men det som er igjen står seg ikke likevel. Det som blir igjen når også Integris France avvikles, er et produktselskap med vedlikehold. Det vil få et godt kundefundament i de landene hvor det sitter igjen.

Rundt 200 millioner kroner av årets norske omsetning vil være produkter. Rusti innrømmer at mens PC-marginene er "katastrofale" er det normale fortjenester innen Unix. Integris vil i år nok en gang være større på AIX enn IBM. Av den øvrige virksomheten er det stor vekst innen oursourcing og callsentre, forteller Rusti.

- Som nysatsinger vil vi gå inn på dokument- og arkivløsninger, samt e-handel med betalingsløsninger.

Til toppen