Eks-CA-toppsjef sa seg ikke skyldig

Tidligere CA-toppsjef Sanjay Kumar sa seg ikke skyldig i tiltalen om svindel og regnskapsfusk.

Tidligere CA-toppsjef Sanjay Kumar sa seg ikke skyldig i tiltalen om svindel og regnskapsfusk.

Tidligere toppsjef Sanjay Kumar i Computer Associates møtte i retten i New York i går for å svare for en tiltale om svindel og motarbeiding av etterforskning. I årene 1999 til 2001 innførte CA det amerikanske medier kaller «35 dagers måneden» for å pynte på kvartalsregnskapet med til sammen 2,2 milliarder dollar og sikre nøkkelpersoner store bonuser for å ha nådd salgsmålene. De amerikanske myndighetene mener Kumar personlig sto i spissen for denne praksisen, og at han har urettmessig beriket seg på aksjonærenes bekostning. De mener også at han har løyet under etterforskning og instruert undersåtter i hvordan de skal skjule bevis.

    Les også:

CAs tidligere salgssjef Stephen Richards møtte for den samme retten, med noenlunde samme tiltale, og erklærte seg også ikke skyldig.

Kumar og Richards måtte begge deponere fem millioner dollar og overgi sine pass.

Den nye ledelsen i CA har inngått en avtale med myndighetene som innebærer at selskapet slipper tiltale mot å samarbeide i rettsforfølgelsen av den tidligere ledelsen. Styreformann Lewis Ranieri offentliggjorde en erklæring der det heter at CA «fullt ut støtter myndighetenes anstrengelser for å trekke alle ansvarlige for retten». Det heter videre at CA «vil gjøre alt vi makter for å hjelpe myndighetene til å trekke tilbake urettmessige berikelser.»

Til toppen