Eks dotcom'er boomer på børsen

Noen lander alltid på beina: IT-entreprenøren Jonas Birgersson, best kjent som Framfab-gründer, opplever igjen hvordan det er å være børskomét.

Verdens aksjebørser har gått godt den siste tiden, og en gammel dotcom-kjenning dras med oppover mot gamle høyder. I Stockholm utmerker IT-entreprenøren Jonas Birgersson seg - hans gamle Framfab er i ferd med å få et nytt liv etter at aksjen har vært iskald i lang, lang tid.

Framfab - eller Framtidsfabriken som var det fulle navnet - var en av de virkelige kulene på 90-tallet: Men heller ikke Framfab slapp unna dotcom-kollapsen og det generelle stupet på verdens børser inn i det nye årtusenet.

Onsdag våknet imidlertid aksjen igjen til liv, da det ble kjent at Framfab overtar konkurrenten Icon medialabs konkursrammede selskap i Danmark: På mindre enn to timer steg Framfab-aksjen med 25 prosent, skriver Ny Teknik.

På under én uke har Framfab-aksjen steget med mer enn 100 prosent.

Et annet Birgersson-selskap, Labs2, som selger bredbåndplattformer til borettslag og som de siste månedene har alliert seg med en rekke svenske selskap i den trådløse televerdenen, har også steget kraftig på Stockholmsbørsen den siste uken.

Bare i går steg Labs2-kursen med 17 prosent, 33 prosent den siste uken, uten at det er kommet meldinger om nye avtaler, ifølge Ny Teknik.

Stockholmsbørsen har steget med over 21 prosent så langt i år, og klart best har det gått med media-, it- og telekomaksjene.

Les mer om: