Eks Hegnar-redaktører tilbake iMarkedet

De to tidligere redaktørene i Hegnar-gruppen har etablert en egen investortjeneste på rekordtid og går rett i strupen på sin gamle arbeidsgiver.

De to tidligere redaktørene i Hegnar-gruppen har etablert en egen investortjeneste på rekordtid og går rett i strupen på sin gamle arbeidsgiver.

Tidligere redaktør av Finansavisen, Are Slettan og tidligere redaktør av HegnarOnline, Inge Berge, lanserer i dag sin nye finanstjeneste på Internett. På iMarkedet.no er investorene hovedmålgruppen.

Både Slettan og Berge jobbet i lang tid for Trygve Hegnar før de hoppet av på nyåret. I løpet av to måneder har de greid å få opp en tjeneste som vil gå Hegnar i næringen.

I tillegg har tospannet greid å få med seg journalist Arne Lunde fra Finansavisen og selgerne Chris Tallerås Steen og Rita Engebretsen fra samme avis.

- Vi blir en direkte konkurrent til vår gamle arbeidsgiver, i hvert fall til Hegnar Online, men også delvis til Finansavisen, selv om vi blir hakket mer rendyrket mot private investorer, sier Are Slettan.

- Innebærer det faktum at dere brøt ut av Hegnar-gruppen at dere ikke fikk nok frihet på Internett?

- Det vil jeg helst ikke kommentere, det bør du heller snakke med tidligere redaktør i HegnarOnline, Inge Berge om, sier Slettan.

Uansett ble de to redaktørene inspirert at HegnarOnline hadde en mangedoblet økning i servertrafikken i løpet av fjoråret - tidoblet ifølge Slettan. Spesielt diskusjonsforumet på HegnarOnline var en medvirkende årsak til den enorme økningen.

I tillegg til nyheter, kommentarer og korte analyser, kommer en interaktiv diskusjonstjeneste til å være et hovedelement i Imarkedet. HegnarOnline og SOL Børs sine tjenester er modeller.

- Vi har intensjoner om å få noen av de brukerne over til oss. I de gode diskusjonsforumene ligger det mye interessant stoff. Selv om mange journalister ikke liker tanken, ligger det mye mer kunnskap der ute i markedet enn i redaksjonene, mener Slettan og sier at de kommer til å utnytte diskusjonsstoffet til fulle.

Det innebærer at de blant annet vil forfølge ledetråder for å utvikle egne nyhetssaker. I tillegg er diskusjonsfora en meget effektiv måte som trafikkgenerator.

Slettan understreker at de skal skrive sine egne nyheter på iMarkedet.no.

- Vi skal være raskere enn avisene og grundigere enn nyhetsbyråene. Vår mål er at investorene enklere skal kunne orientere seg i akjsemarkedet og treffe de riktige investeringsbeslutningene, sier eks-redaktøren som nå kommer til å være publisher med Inge Berge som redaktør.

De har i tillegg til Finansavis-folkene fått med seg en journalist fra TDN Finans på kjøpet sammen med en økonom fra Olje- og Energidepartementet i redaksjonen.

Stoffutvalget vil ikke nødvendigvis være fra en spesifikk bransje, som for eksempel IT-bransjen.

- Vi vil gå der det er action og turbulens. I det siste har det dreid seg mye selskaper som har hatt med Internett og teknologi å gjøre, sier han.

Den obligatoriske børskurstjenesten er også til stede med utgangspunkt i norske, svenske, finske og NASDAQ-noterte aksjer. Kursene er i realtid.

Finansieringen skal foregå ved hjelp av annonser, og tjenesten vil være gratis for brukerne. Forbrukertjenesten DinSide har investert i selskapet og sørget for at Slettan og Berge får ro i oppbyggingsperioden.

Hvor lenge de kan leve på pengene, vil ikke Slettan ut med.

DinSide har også bidratt til at den tekniske applikasjonen har kommet på plass i rekordfart.

DinSide med sitt fokus på personlig økonomi har ikke noe stoff om aksjemarkedet. En co-brandingavtale ligger i bunn på DinSide der iMarkedet prøver å vekke interessen for aksjer blant brukere som vanligvis er opptatt av hvor de kan gjøre de mest fornuftige kjøpene av kapitalvarer.

Da digi.no prøvde å komme inn på iMarkedet tidlig mandag morgen, var tjenesten passordbeskyttet. Vi lover å komme tilbake til prosjektet til Slettan og Berge, ikke minst med en kommentar fra deres tidligere sjef Trygve Hegnar.

Til toppen