Eks-Lotus-sjef Jeff Papows til IT Factory

Tidligere toppsjef i Lotus, Jeff Papows, er blitt strategisk konsulent og styremedlem i IT Factory som lager utviklingsverktøy for Lotus Notes.

IT Factory er et opprinnelig dansk selskap som har slått seg opp internasjonalt ved å levere utviklingsverktøy og applikasjoner på Notes/Domino-plattformen. Selskapet tilbyr også komponenter til Notes/Domino-utviklere. Dets produkter er gjenganger i Lotus' Beacon Awards, en serie priser som tildeles regelmessig til de beste anvendelsene av Notes/Domino i ulike kategorier.
Les mer om IT Factory:
IT Factory tilbyr komponenter til Domino-utviklere
Dansker med R5-tilpassede verktøy og applikasjoner

Papows' nye styreverv i IT Factory er såvidt nevnt i Wall Street Journal. Computerworld Danmark legger til at han også skal fungere som strategisk konsulent for selskapet.

Papows markerte seg som fargerik leder for Lotus da han overtok etter gründer Jim Manzi kort tid etter at Lotus ble innlemmet i IBM tidlig i 1996. Behovet for fargerikdom tok etter hvert overhånden, og han ble avkledd av Wall Street Journal i april i fjor for overdrevne framstillinger av sin rolle som krigsflyver. Ifølge Computerworld Danmark skal han også ha blitt beskyldt for sextrakassering av en tidligere Lotus-ansatt. Papows overlot toppvervet i Lotus til Al Zollar 1. februar i år, og har knapt vært sett siden. Den alminnelige oppfatningen i amerikanske medier da han gikk, var at også andre former for ledelsessvikt, blant annet feilkalkulering av kompensasjonen for salgsstaben og manglende utvikling av salgskanalene, bidro til hans avgang.

Hovedpoenget i IT Factorys pressemelding om utnevnelsen, er at Papows først og fremst skal arbeide med IT Factorys oppkjøps-strategi. Toppsjef Lars Munch Johansen i IT Factory siteres i Computerworld Danmark på at "Jeff Papows har mer enn noen tegnet det marked som IT Factory arbeider på... Å få direkte adgang til Jeffs visjoner, erfaringer og enestående nettverk i den amerikanske IT-industri, er en milepæl for IT Factory." Pressemeldingen fra IT Factory peker ellers på at Papows beholder en rekke styreverv i amerikanske IT-selskaper.

Les også denne artikkelen om den tidligere Lotus-sjefen:
Lotus-sjef Jeff Papows pyntet på sin fortid
Til toppen