Eks-P4-sjef går fra radio til fiskefôr

Svein Larsen, tidligere administrerende direktør i radiokanalen P4, har nå startet et eget investeringsselskap sammen med tidligere P4-kollega Rune Remøy.

Svein Larsen, tidligere administrerende direktør i radiokanalen P4, har nå startet et eget investeringsselskap sammen med tidligere P4-kollega Rune Remøy.

Svein Larsen startet prosjektet P4 i 1991 sammen med Kalle Lisberg. Lisberg, som også er administrerende direktør i TV3, har vært konstituert som leder i P4 siden Larsen forlot stillingen i desember i fjor.

Sunnmøringen Rune Remøy var inntil årsskiftet 98/99 viseadministrerende direktør i P4.

Larsen har vekket til live sitt eget investeringsselskap, Scan Asean.

- Selskapet har eksistert endel år allerede, men det er først nå vi har jobbet aktivt, sier Larsen til digi.no.

Han jobber nå sammen med tidligere P4-kollega Rune Remøy. Siden de begynte har de fått inn mer kapital, og foretatt noen investeringer. Selskapet har gått inn i og er iferd med å gå inn i flere entreprenør- og gründerbedrifter.

Et av selskapene Larsen nå har eierinteresser i er Aquasmart, som har utviklet en unik datateknologi som regulerer tilførsel av fôrmengden til oppdrettsfisk.

- Fascinerende teknologi, synes Larsen. Aquasmart omsatte i fjor for over 30 millioner kroner. Larsen sitter også i styret til dette selskapet.

I tillegg holder han på med to-tre andre prosjekter som dreier seg om miljøvernteknologi og gjenvinning. Et av prosjektene er han allerede inne i, og et annet vurderes.

Larsen har også drevet noe virksomhet for P4 etter avgangen før jul. - Jeg har endelig fått på plass lisensen i Finland. Denne konsesjonssøknaden holdt jeg på med i fire år, og ville følgelig gjerne avslutte den selv om jeg trakk meg ut av selskapet, sier han. P4 fikk tilslag på konsesjonene i februar.

I tillegg har han hatt noen mindre prosjekter og drevet litt konsulentarbeid for radiokanalen.

Til toppen