JUSS OG SAMFUNN

Eks-SOL-direktør tar gratistelefonen

Tidligere administrerende direktør for SOL i Sverige, Cecilia Geijer-Haeggström, overtar ledelsen av GratisTel AB, det svenske søsterselskapet til Gratistelefonen AS i Norge.

Herman Berg
31. aug. 1998 - 16:43

Da Telia og SOL Sverige slo sine pjalter sammen, tok Cecilia Geijer-Haeggström over ledelsen i SOL etter et opphold i svenske Telia Infomedia Interactive. Men hun fikk en kort karriere som administrerende direktør i SOL Sverige.

Nå melder det svenske nyhetsbrevet Mediatrender at hun har startet som administrerende direktør i GratisTel AB denne måneden. Den 1. oktober er gratis-tjenesten på luften i Stockholm med kapasitet for 100.000 kunder. Etterhvert skal tilbudet utvides til Göteborg og Malmö, skriver Dagens Industri.

GratisTel er en direkte fortsettelse av selskapet Freephone som ble startet av noen svenske gründere for to år siden. InfoTel Nordic AB eier norske GratisTelefonen AS og har lisensen til systemet på nordisk basis. (Et annet selskap, GratisTel International har lisens på systemet utenfor Norden).

Svenske GratisTel AB er eid med 30 prosent av investeringsselskapet Nordic Strategies AB der Cecilia Geijer-Haeggström har kjøpt seg inn som deleier. Ventureselskapet er villige til å spytte inn risikokapital i ulike teknologiselskap i Norden.

Norske GratisTelefonen AS, under ledelse av Gisle Roll Ludvigsen (tidligere markedssjef i forlaget Hjemmet Mortensen), var det første landet utenfor Sverige som benyttet seg av systemet.

For brukerne innebærer tilbudet at de må lytte til ti sekunders reklameinnslag hvert halvannet minutt for å få samtalene finansiert..

Det ble lansert i Norge 6. mai i år og i begynnelsen av august hadde drøyt 20.000 husstander koblet seg på tilbudet.

GratisTel er søsterbedriften til norske Gratistelefonen og begge får konkurranse av både Telenor og Telia i løpet av året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.