Eks SOLdater danner nytt selskap

Til sammen seks tidligere SOL-ansatte finner nå sammen i et nytt selskap. Flere har satt sitt preg på den kommersielle delen av Internett de siste årene.

Storselger og salgssjef Bjørn-Erik Glenne i DoubleClick er på vei ut. Det samme er produktsjef Dagfinn Melberg i samme selskap. Også Håkon Tillier (bildet) i Bokkilden/Campus.no og Linda Hansen i Icon Medialab slutter.

Til sammen skal åtte personer starte det nye selskapet som har et hemmelighetens slør over seg. Styreleder er Espen Moen som fram til i desember i fjor var involvert i reklamebyrået Publicis. Han bekrefter navnene på dem som slutter, men holder resten svært hemmelig.

Det betyr at styrelederen, som er den eneste som får uttale seg, ikke vil si noe om hva selskapet skal drive med. At det har noe med Internett å gjøre, er vel knapt noen overraskelse siden nesten alle som er involvert har drevet med mediet de siste årene.

Utover det får ikke digi.no vite noe om planene.

Moen skal være arbeidende styreformann i oppbyggingsfasen av selskapet. Han har selv bakgrunn fra konsulentselskapet McKinsey, Clarion, PCTVnet og nå sist Publicis, og har i tillegg de tre siste årene drevet både investorvirksomhet og inkubatorvirksomhet i to selskaper.

- Vår rekrutteringsstrategi er å få med partnere med egenkapital. Vi må få de beste menneskene til å komme raskt inn i det, sier han.

Og de har virkelig fått med sterke navn i bransjen. Bjørn Erik Glenne har vært superselgeren som har fått en stor del av æren for at DoubleClick har bygd en ledende posisjon i Norge siden starten i 1998. Også Dagfinn Melberg har vært en viktig koordinerende brikke i systemet.

Håkon Tillier har i Bokkilden blant annet bygd opp studentbokhandelen Campus.no. Linda Hansen var en av de få som overlevde kuttene i SOL i 1998, men gikk likevel over til Icon Medialab i fjor. Det engasjementet varte kun noen måneder.

I tillegg har selskapet skaffet seg Elin Sætre som den siste tiden har jobbet i Andersen Consulting etter å ha sluttet i SOL for et par år siden. Den sjette er også en tidligere sentral SOL-ansatt som ikke vil ha navnet sitt offentliggjort.

Her er listen:

1. Bjørn Erik Glenne, DoubleClick

2. Dagfinn Melberg, DoubleClick

3. Linda Hansen, Icon Medialab

4. Håkon Tillier, Bokkilden/Campus

5. Elin Sætre, Andersen Consulting

6. Tidligere SOL-ansatt

7. Christian Andersen, uavhengig, ikke tidligere involvert i SOL

8. Espen Moen (styreleder), sist i Publicis, ikke tidligere involvert i SOL

Til toppen