KUNSTIG INTELLIGENS

Ekspert om AI-diskriminering: Vi trenger et algoritmetilsyn

Det er ikke nødvendigvis rasisme og kjønnsdiskriminering som er den største utfordringen når AI inntar datasystemene til saksbehandlere, mener Morten Goodwin.

AI-ekspert Morten Goodwin ved Centre for Artificial Intelligence Research (CAIR) mener det kan føre til diskriminering og forskjellsbehandling som  er vanskelig å oppdage, når kunstig intelligens tas i bruk i avanserte saksbehandlingssystemer.
AI-ekspert Morten Goodwin ved Centre for Artificial Intelligence Research (CAIR) mener det kan føre til diskriminering og forskjellsbehandling som er vanskelig å oppdage, når kunstig intelligens tas i bruk i avanserte saksbehandlingssystemer. Foto: Grethe Nygaard

Kunstig intelligens er i ferd med å tas i bruk i saksbehandlingen både hos offentlige etater og private selskaper. Morten Goodwin, nestleder ved Centre for Artificial Intelligence Research ved universitetet i Agder, mener man nå bør vurdere å opprette et algoritmetilsyn for å sikre at datasystemer med AI ikke diskriminerer og forskjellsbehandler på måter som kan være vanskelig å avdekke.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.