Ekspertene klør seg i hodet når Trump nå langer ut mot Amazon: – Hva er det han snakker om?

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Bilde: Amazon)

– Trump postet akkurat sin rareste Tweet noensinne, skriver Gizmodo onsdag.

Trump langer nemlig ut mot Amazon på Twitter. Årsaken? Selskapet betaler ikke «internettskatt». Det gir absolutt ingen mening, skriver skribent Jennings Brown for det amerikanske teknologinettstedet.

For det første: Det er finnes ikke noe som heter internettskatt. Ifølge Gizmodo refererer den amerikanske presidenten sannsynligvis til at internettselskapet ikke har belastet kundene sine for merverdiavgift. 

– Men dette er noe de begynte å gjøre i april i år, skriver Brown. 

Hornet i siden til Trump er selvfølgelig at den Seattle-baserte internettgiganten eier The Washington Post. 

Avisen har flere ganger blitt beskyldt av Trump for å spre falske nyheter.

Trump har flere ganger de siste årene kritisert Amazon for å sno seg unna skatteinnbetalinger. Ifølge verdens mektigste mann er også internettselskapet bare en skadeskutt bjørn som blør penger. 

President Donald Trump sammen med Microsoft-sjef Satya Nadella og Amazon-gründer Jeff Bezos, tidligere denne uka.
President Donald Trump sammen med Microsoft-sjef Satya Nadella og Amazon-gründer Jeff Bezos, tidligere denne uka. Foto: NTB Scanpix

Men de bokførte talenes tale er klare. I fjor hadde selskapet en driftsmargin på 37 milliarder kroner. 

– Amazon burde bidra med massive beløp til statskassa, men det gjør de ikke. Det er veldig synd at de har en så stor fordel, fordi vi ser jo hva som skjer med butikker over hele landet. Det er veldig, veldig urettferdig. Vi snakker om milliarder av dollar. De burde definitiv betale skatt som alle andre, skrev Trump på Twitter i 2015.

Den dansk ættede Amazon-sjefen Jeff Bezos svarte da med at han var villig til å sende Trump på en liten rundtur ut i verdensrommet med «Blue Origin».

Kommentarer (14)

Kommentarer (14)
Til toppen