Eksplosiv økning i antall CV-registreringer

Også jobbformidlingstjenestene FINN jobb og StepStone merker at det blir større rift om de ledige jobbene.

Også jobbformidlingstjenestene FINN jobb og StepStone merker at det blir større rift om de ledige jobbene.

I går skrev digi.no at rekrutteringstjenesten Jobline har merket en større pågang fra sine kandidater, og at det nå er flere som søker på de samme stillingene.

Schibsteds nettrekrutterer, FINN jobb, bekrefter tendensen i jobbmarkedet. Tjenesten opplever både økt bruk og en eksplosiv økning i antall CV-registreringer.


- Vi merker økt trafikk målt gjennom både Webmeasure og interne servermålinger.Pågangen fra kandidater som registrerer seg i CV-basen vår øker også sterkt. Fra bedriftenes side meldes det om stor pågang av søkere til ledige stillinger, opplyser direktør Morten Norder.

Norder tror likevel at situasjonen raskt kan endre seg.

- Vi har gjennom noen år sett en etableringsiver det har vist seg å være lite grunnlag for. Det er naturlig at vi nå er inne i en periode med økonomisk konsolidering og realitetsorientering. Likevel vet vi at tilgangen på ny arbeidskraft minker sterkt i årene som kommer. Når de nødvendige tilpasningene er gjort, er det grunn til å tro at det igjen blir sterkt press på arbeidskraften. Det kan derfor raskt vise seg at det vi nå opplever vil være en relativt kortvarig 'parentes' i en hovedtrend som fortsatt tilsier knapphet på kvalifisert arbeidskraft, forteller han til digi.no.

Norder mener at det ikke vil være mindre viktig for bedriftene å posisjonere seg i arbeidsmarkedet i tiden fremover. - I en periode med god tilgang på arbeidskraft, er det i tillegg viktig ikke å glemme betydningen av å gjøre et riktig valg, understreker han.

StepStones finanskontakt Bob Gregory, forteller til digi.no at også de har merket en enorm økning og interesse.


- Siste kvartal har vi hatt en økning i CV-basen på 40 prosent, sier Gregory som mener det ikke bare skyldes at mange har mistet jobbene sine, men at også mange frykter for jobbene sine og vil være litt forberedt.

Gregory legger til at hele rekrutteringsmarkedet har fått merke nedgangen, men at avisene har falt mye mer enn nett-tjenestene. Han mener årtsaken er at onlinetjenestene er raskere, billigere og enklere.

Til toppen