Eksplosiv trafikkvekst på internett

Ferske tall fra Cisco Norge viser at internett-trafikken er inne i en ekstrem vekstfase.

Eksplosiv trafikkvekst på internett

Ferske tall fra Cisco Norge viser at internett-trafikken er inne i en ekstrem vekstfase.

Nettverksgiganten Cisco har nettopp lagt frem tallene for sitt regnskapsmessige fjerdekvartal, og de overasket markedet med veldig gode tall. Mye av det skyldes en eksplosiv økning i mengden av data som flyttes rundt på internett.

    Les også:

- Tidligere var trafikkveksten på rundt 50-60 prosent årlig, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge, til digi.no.

Det er i seg selv en kraftig vekst, men nesten ingenting i forhold den eksplosive veksten internett nå har forran seg.

- Cisco internt er på mange måter en målestokk på hvordan bedriftene vil utvikle seg, for vi ligger noen år i forkant, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cosco Norge, til digi.no.

Med 52.000 ansatte spredd rundt på avdelingskontorer rundt om i verden, og tilgang på det til enhver tid nyeste og beste kommunikasjonsutstyret får Cisco som regel et tidlig innblikk i hvordan det går med utviklingen.

- I Cisco har vi en trafikkvekst 200-300 prosent årlig, og det tror vi andre også snart vil oppleve, sier Myrland, til digi.no.

Han forteller at det allerede er tegn på at det er i ferd med å skje. I mars gjennomførte selskapet en stor måling av internett-trafikken på diverse steder i verden. Resultatene derfra bekrefter at internett er inne i en eksplosiv vekstfase når det gjelder trafikkmengden som flyttes rundt.

- I Europa generelt var trafikkveksten i mars i snitt 20 prosent måned over måned, sier Myrland.

Det betyr at den eksplosive veksten er godt i gang. Ifølge Cisco er består veldig mye av den økte trafikken en kraftig økningen i bruken av videotjenester som for eksempel YouTube.

- Vi opplever at det er en markant vekst, og det er grunnen til at Cisco øker prognosen for fremtidig vekst, sier Myrland.

Cisco har tidligere i sin langsiktige prognose estimert at de vil klare å vokse med 10-15 prosent i året, men etter å ha sett den eksplosive trafikkveksten har de økt den til 12-18 prosent.

Til toppen