Eksplosiv trafikkvekst på internett

Ferske tall fra Cisco Norge viser at internett-trafikken er inne i en ekstrem vekstfase.

Eksplosiv trafikkvekst på internett

Nettverksgiganten Cisco har nettopp lagt frem tallene for sitt regnskapsmessige fjerdekvartal, og de overasket markedet med veldig gode tall. Mye av det skyldes en eksplosiv økning i mengden av data som flyttes rundt på internett.

    Les også:

- Tidligere var trafikkveksten på rundt 50-60 prosent årlig, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge, til digi.no.

Det er i seg selv en kraftig vekst, men nesten ingenting i forhold den eksplosive veksten internett nå har forran seg.

- Cisco internt er på mange måter en målestokk på hvordan bedriftene vil utvikle seg, for vi ligger noen år i forkant, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cosco Norge, til digi.no.

Med 52.000 ansatte spredd rundt på avdelingskontorer rundt om i verden, og tilgang på det til enhver tid nyeste og beste kommunikasjonsutstyret får Cisco som regel et tidlig innblikk i hvordan det går med utviklingen.

- I Cisco har vi en trafikkvekst 200-300 prosent årlig, og det tror vi andre også snart vil oppleve, sier Myrland, til digi.no.

Han forteller at det allerede er tegn på at det er i ferd med å skje. I mars gjennomførte selskapet en stor måling av internett-trafikken på diverse steder i verden. Resultatene derfra bekrefter at internett er inne i en eksplosiv vekstfase når det gjelder trafikkmengden som flyttes rundt.

- I Europa generelt var trafikkveksten i mars i snitt 20 prosent måned over måned, sier Myrland.

Det betyr at den eksplosive veksten er godt i gang. Ifølge Cisco er består veldig mye av den økte trafikken en kraftig økningen i bruken av videotjenester som for eksempel YouTube.

- Vi opplever at det er en markant vekst, og det er grunnen til at Cisco øker prognosen for fremtidig vekst, sier Myrland.

Cisco har tidligere i sin langsiktige prognose estimert at de vil klare å vokse med 10-15 prosent i året, men etter å ha sett den eksplosive trafikkveksten har de økt den til 12-18 prosent.