Ekstern harddisk med eget SATA-kort

LaCie lanserte denne uken en serie eksterne harddisker som kobles til datamaskinen med et spesielt SATA-kort.

LaCie lanserte denne uken en serie eksterne harddisker som kobles til datamaskinen med et spesielt SATA-kort.

De nye harddiskene fra LaCie, d2 Serial ATA, skiller seg fra andre eksterne harddisker ved at de ikke er koblet til datamaskinen ved hjelp av USB eller Firewire, men i stedet benytter en Seriell ATA-forbindelse til et vedlagt PCI-kort. Fordelen med dette er at Seriell ATA (SATA) støtter langt høyere overføringshastigheter enn både USB og Firewire. Den vanlige utgaven av SATA har en maksimal overføringskapasitet i grensesnittet på 1,5 Gb/s.

Med harddiskene følger det altså et SATA PCI-kort som kan benyttes i Windows-PCer og Mac-er med Mac OS X. Kortet er utstyrt med to SATA-porter, i tillegg til to strømuttak som eliminerer behovet for egne strømadaptere til harddiskene.

Harddisken leveres i fire utgaver. Den rimeliste utgaven rommer 160 GB og koster 2395 kroner, mens den dyreste koster 5595 kroner og rommer 400 GB. Mellom disse finnes en utgave med 250 GB lagringsplass og prislapp på 2895 kroner. Felles for disse diskene er en omdreiningshastighet på 7200 rpm og åtte megabytes hurtigminne.

I tillegg leveres en modell med 74 GB lagringskapasitet og omdreiningshastighet på 10.000 rpm. Denne koster 3995 kroner.

Alle harddiskene skal komme på markedet i Norge i oktober.

Til toppen