Ekstern harddisk som utbyggingssentral

Western Digital lanserte denne uken en ekstern harddisk som kan fungere som nav for de fleste andre typer eksterne enheter.

Har du dårlig med plass inne i datamaskinen din og samtidig har stort lagringsbehov, kan en ekstern harddisk være løsningen. Western Digital annonserte tirsdag en slik harddisk som i tillegg tilbyr en hel del ekstra.

Lagringsenheten, som kalles Media Center, består av en temmelig ordinær 7200 RPM-harddisk med lagringskapasitet på inntil 160, 200 eller 250 GB og med 8 MB hurtigminne.

Det som ikke er så ordinært er at lagringsenheten også omfatter en minnekortleser som støtter åtte av de vanligste minnekortformatene (CompactFlash Type I og II, IBM Microdrive, SmartMedia, Memory Stick, Memory Stick PRO, MultiMedia Card og SD Card). Enheten også fungere som et USB 2.0-nav for tilkobling av andre USB-enheter via to porter. I tillegg er enheten også utstyrt med to FireWire-porter som gir ytterligere tilkoblingsmuligheter.

Media Center kan kobles til en PC eller Mac via USB 2.0 eller FireWire, men krever USB 2.0-tilknytning for at USB-navet og minnekortleseren skal fungere.

Den mest romslige utgaven koster 399 dollar og skal blir globalt tilgjengelig i løpet av denne måneden.

Til toppen