Ekstern harddisk som utbyggingssentral

Western Digital lanserte denne uken en ekstern harddisk som kan fungere som nav for de fleste andre typer eksterne enheter.

Western Digital lanserte denne uken en ekstern harddisk som kan fungere som nav for de fleste andre typer eksterne enheter.

Har du dårlig med plass inne i datamaskinen din og samtidig har stort lagringsbehov, kan en ekstern harddisk være løsningen. Western Digital annonserte tirsdag en slik harddisk som i tillegg tilbyr en hel del ekstra.

Lagringsenheten, som kalles Media Center, består av en temmelig ordinær 7200 RPM-harddisk med lagringskapasitet på inntil 160, 200 eller 250 GB og med 8 MB hurtigminne.

Det som ikke er så ordinært er at lagringsenheten også omfatter en minnekortleser som støtter åtte av de vanligste minnekortformatene (CompactFlash Type I og II, IBM Microdrive, SmartMedia, Memory Stick, Memory Stick PRO, MultiMedia Card og SD Card). Enheten også fungere som et USB 2.0-nav for tilkobling av andre USB-enheter via to porter. I tillegg er enheten også utstyrt med to FireWire-porter som gir ytterligere tilkoblingsmuligheter.

Media Center kan kobles til en PC eller Mac via USB 2.0 eller FireWire, men krever USB 2.0-tilknytning for at USB-navet og minnekortleseren skal fungere.

Den mest romslige utgaven koster 399 dollar og skal blir globalt tilgjengelig i løpet av denne måneden.

Til toppen