OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Eksterne lagringsenheter kan blokkere kommende Windows-oppdatering

Oppdateringen kan skape rot i stasjonsbokstavene.

USB-tilknyttede lagringsenheter, tilsvarende den som er markert på bildet, kan potensielt skape problemer under installasjonen av den kommende mai-oppdateringen av Windows 10.
USB-tilknyttede lagringsenheter, tilsvarende den som er markert på bildet, kan potensielt skape problemer under installasjonen av den kommende mai-oppdateringen av Windows 10. Skjermbilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. apr. 2019 - 10:26

Når Windows 10-brukerne etter hvert skal installere den store maioppdateringen til operativsystemet, kan de oppleve at installasjonsforsøket blir stoppet med en feilmelding som forteller at maskinvaren ikke er klar for denne versjonen av Windows 10. 

Heldigvis kan dette være mindre dramatisk enn det høres ut. Ifølge ZDNet, som siterer et nytt supportdokument fra Microsoft, kan årsaken være at det er tilkoblet en USB-basert lagringsenhet eller et SD-kort til maskinen. 

Når slike enheter kobles til en Windows-PC, vil de tildeles en stasjonsbokstav, slik som D, E, etc. Men nå har det tydeligvis dukket opp et problem knyttet til dette.

Feilmeldingen som kan bli vist under installasjonen av Windows 10 May 2019 Update dersom eksterne lagringsenheter er tilkoblet PC-en. <i>Skjermbilde:  Microsoft</i>
Feilmeldingen som kan bli vist under installasjonen av Windows 10 May 2019 Update dersom eksterne lagringsenheter er tilkoblet PC-en. Skjermbilde:  Microsoft

Også interne enheter

Ifølge Microsoft kan installasjonen av maioppdateringen føre til at lagringsstasjoner blir tildelt en annen bokstav enn det de hadde før oppdateringen. For å begrense problemet, lar ikke systemet seg oppdatere før alle slike eksterne lagringsenheter er koblet fra. 

Dette betyr ikke at interne harddisker og SSD-er er uberørt av dette. Tvert imot kan partisjoner på også disse bli tildelt nye bokstaver, noe som kan skape trøbbel dersom andre deler av systemet forventer at innholdet på disse enhetene er tilgjengelige via en gitt bokstav. 

Ifølge Microsoft skyldes dette en feil som vil bli rettet i en framtidig oppdatering til Windows 10.

Les også: De nyeste Windows-oppdateringene gjør PC-er tregere for mange brukere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.