Ekstra vern mot ormer og «fisking»

2005-utgavene av Symantecs Norton sikkerhetspakker vil ha ekstra vern mot ormer og «fisking».

18. aug. 2004 - 15:00

Ifølge Computer Business Review vil Symantec i dag kunngjøre 2005-utgavene av sikkerhetsverktøyene Norton Antivirus, Norton Personal Firewall og Norton AntiSpam, samt samlepakken Norton Internet Security. Verktøyene retter seg mot hjemme- og småbedriftsmarkedene.

Antivirus-produktet utvides med en ny funksjon kalt Internet Worm Protection, for å sperre PC-en mot nettverksormer som vanligvis ikke stanses av antivirus, for eksempel Blaster-ormen som herjet verden over i fjor sommer.

Brannmuren får en funksjon der det innkommende pakker sjekkes mot en signaturliste over kjente sårbarheter. Det innebærer en viss form for beskyttelse mot ukjent angrep, dersom de utnytter en kjent sårbarhet på en ny måte.

Antispam-produktet har fått oppgradert noen filtre slik at det kan automatisk avsløre «fisking» i tillegg til typisk uønsket e-post. «Fisking» viser til en type e-post der avsenderen prøver å få mottakeren til å klikke på en forfalsket lenke. Lenken framstår som en kjent tjeneste, mens det i virkeligheten dreier seg om en forfalskning opprettet for å «fiske» etter offerets passord, brukernavn, kontonummer med mer til den egentlige tjenesten.

Produktene suppleres av en ny tjeneste kalt Outbreak Alert. Det innebærer at en lokalt installert agent gjør informasjon om systemets sikkerhetsstatus tilgjengelig for Symantecs oppgraderingstjeneste, og varsler dersom tjenesten oppdager at PC-en er sårbar overfor nye trusler.

Symantec opplyser ellers, ifølge CBR, at brukergrensesnittene er blitt forenklet, og at prisene er uendret i forhold til 2004-utgavene. En nyhet er at Internet Security-pakken kan tilbys i en «Home Protection Pack» med tre lisenser, mot et pristillegg på rundt 70 prosent. En tilsvarende trelisenspakke for antivirus-produktet innebærer et pristillegg på 80 prosent.

Produktene vil gjøres tilgjengelige i løpet av september, melder Techweb.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.