FORBRUKERTEKNOLOGI

Ekstrem pc-prosessor tilbyr tolv tråder

Intels nye Core i7-980X åpner for langt mer detaljrike animasjoner.

De seks kjernene 9 Core i7-980X gjør det mulig å øke detaljrikdommen i animeringen av kampenheter både til lands og til sjøs, slik at spillet Napoleon: Total War framstår med større visuell troverdighet.
De seks kjernene 9 Core i7-980X gjør det mulig å øke detaljrikdommen i animeringen av kampenheter både til lands og til sjøs, slik at spillet Napoleon: Total War framstår med større visuell troverdighet.
17. mars 2010 - 13:16

Intel har lansert en ny pc-prosessor i serien «Extreme Edition», nærmere bestemt Core i7-980X.

Prosessoren er framstilt etter en 32 nanometers prosess, med alt denne fortetningen av komponenter innebærer av ytelsesøkning og energisparing. Den har seks kjerner, som hver kan kjøre to uavhengige tråder. Det gir spesielle muligheter til programvare som drar nytte av flertrådprosessering. Intel nevner spesielt utvikling av digitalt innhold, gjengivelse i 3D, fleroppgavekjøring («multitasking») og avanserte spill.

Den nye prosessoren er kompatibel med de fleste hovedkortene basert på Intels brikkeseett X58 Express. Den kjører i utgangspunktet i 3,33 GHz, og kan overklokkes. Den er utstyrt med 12 MB «Smart Cache», 50 prosent mer enn forgjengeren.

Intel viser til at moderne pc-spill i stadig større grad gjør nytte av prosessorers flertrådegenskaper, og nevner som eksempler R.U.S.E.fra Ubisoft, Napoleon: Total War fra Sega, og Sonar Producer fra Cakewalk.

Mike Simpson fra Creative Assembly Software som leverer den underliggende flertrådmotoren i Napoleon: Total War sier de anvender mulighetene som ligger i Core i7-980X-prosessorens seks kjerner til å øke detaljrikdommen i animeringen av kampenheter både til lands og til sjøs, slik at spillet framstår med større visuell troverdighet.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.