Ekstrem spillmaskin fra Dell

Dell annonserte i går en svært heftig spill-PC med blant annet fireveis SLI-grafikk.

Dell annonserte i går en svært heftig spill-PC med blant annet fireveis SLI-grafikk.

Enkelte kan bare ikke få nok ytelse. Dette er blant drivkreftene til databransjen og gjør at det stadig dukker opp kraftigere systemer. Det gir også PC-produsentene en mulighet til å få litt ekstra oppmerksomhet i blant.

Nå har Dell introdusert en ny PC som vil kunne vekke interesse også hos de aller mest entusiastiske av PC-brukerne. Maskinen heter XPS 600 Renegade.

Denne maskinen er Dell første overklokkede system. Den er basert på Intels nyeste Pentium Extreme Edition 955-prosessor, som er utstyrt med to kjerner og normalt klokket til 3,46 GHz. Intel har klokket denne opp til 4,26 GHz. Det i seg selv er ikke så oppsiktsvekkende - mange har gjort det før Dell.

Det som gjør Dells system unikt, i hvert fall foreløpig, er bruken av to Nvidia GeForce 7800 GTX 512-grafikkort i maskinen med til sammen 2 gigabytes med minne. Disse kortene har hver to grafikkprosessorer koblet samme i en SLI--løsning. Med to kort i maskinen, som også er koblet sammen ved hjelp av SLI, oppnår man et fireveis SLI-system. Ifølge Nvidia er Dells system det første som vil bli levert med en slik løsning.

Grafikkløsningen skal kunne levere 41 gigapiksler per sekund, ha en regnekraft på 5,2 teraflops og være utstyr med 96 piksel-instruksjonsrør. Dette skal kunne levere jevne bilderater med oppløsninger på inntil 2560 x 1600 punkter. I tillegg støttes et nytt 32x antialiasing-modus og 16x dobbeltbrytende filtrering.

Hovedkortet er selvsagt basert på Nvidias Nforce4 SLI x16-brikkesett. Minnet består av 2 GB tokanals DDR2 SDRAM. Flere detaljer ikke kjent, bortsett fra at kabinettet malt av Mike Lavallee. Det er signert av kunstneren selv og Michael Dell.

Systemet skal komme i salg i løpet våren. Hva det vil koste, er ikke oppgitt.

For å utnytte den kraftige grafikkløsningen fullt ut, trenger man en stor skjerm. Dell har derfor lansert skjermen Dell UltraSharp 3007WFP, hvor det synlige området er på 30 tommer. Skjermen støtter den samme WQXGA-oppløsningen (2560 x 1600) som Renegade-systemet. Den skal være optimalisert for video- og bilderedigering, 3D-modellering, DAK-design og spill. Typisk responstid fra grå til grå er 11 ms, mens responstiden fra svart til hvit er 14 ms.

Skjermen kan vendes i flere retninger og justeres i høyden. Den har en integrert 9-i-2 minnekortleser og fire USB 2.0-porter. Prisen starter på 2199 dollar.

Til toppen