Ekstrem vekst for ferie-booking på nettet

En av tre pakketurer kjøpes i dag over internett. I 2006 vil om lag 300 000 nordmenn bestille pakketur på nett, spår Star Tour, som hevder de er Norges største turoperatør.

En ny undersøkelse fra Star Tour viser at nordmenn har begynt å handle reiser på nettet for alvor. Hele 77 prosent av de spurte i undersøkelsen har en eller annen gang bestilt en feriereise på nettet. Nesten én av tre oppgir at de har bestilt mer enn fire feriereiser på nettet.

Samtidig viser de første salgsmålingene fra 2006 at hele fire av ti reiser blir solgt via internett, skriver Star Tour i en pressemelding.

– Dette er en økning på 100 prosent fra samme periode i fjor, opplyser Jørn Kristiansen, daglig leder i Star Tour.

En måling av besøkende på nettsiden startour.no de tre første ukene av 2006, viser en økning på hele 277 prosent fra fjoråret.

Undersøkelsen fra Star Tour viser at kjøpere i alle aldere nå er aktive netthandlere innen reiseliv. Funnene viser at den eldre garde også inntar nettet for alvor, og faktisk går forbi yngre brukergrupper når det gjelder bestilling av reiser på nett. De gruppene som er de mest aktive reisehandlerne på nett er kvinner fra 50-59 og menn fra 40-49 år.

– Det er svært gode nyheter for oss å se at en mer moden målgruppe også har blitt aktive på nettkjøp. Flere undersøkelser i dag viser at 68-erne prioriterer reiser svært høyt, og fra før vet vi at dette er en gruppe med pengesterke, nysgjerrige og innovative forbrukere, sier Larner.

Til toppen