RESULTATERFINANS

Ekstreme vekstplaner i Mogul

Jørn Lyseggen planlegger en vanvittig vekst. Samme året som han fusjonerer syv nordiske selskaper, skal han kjøpe minst 300-400 nye medarbeidere i Europa.

25. mai 2000 - 11:37
MogulJørn Lyseggen

Her er alt Lyseggen skal rekke i år:

Les om fusjonen:
Optosof/Mogul: Står overfor en enorm fusjonsjobb
Optosof kjøper Mogul, fusjonerer syv nordiske internettforetak


Fusjonsprosessen gav et underskudd på fem millioner kroner før goodwill-avskrivninger i første kvartal etter en omsetning på 75 millioner kroner. Deler av underskuddet skyldes all planleggingen av internasjonale oppkjøp, forklarer Lyseggen.

- Vi planlegger mer enn 50 prosent organisk vekst i Norden. I tillegg skal vi ved slutten av året være større utenfor Norden enn i Norden, forteller Lyseggen til digi.no.

Regnestykket blir som følger: Etter fusjonen har Mogul nesten 350 ansatte og har sagt at de skal ha 60 prosent organisk i løpet av året. Dette vil si en tilvekst på 150-200 ansatte. Regner man på tallene tilsier dette at Mogul planlegger å kjøpe opp selskaper med minst 300-400 ansatte og være opp mot 1000 ansatte i løpet av desember.

- Vi la planene i begynnelsen av året og har ikke endret noe selv om IT-kursene har falt kraftig siden den gang. Det er riktig at vår kurs er redusert til en tredel fra toppnoteringen på 270 kroner, men det er også tilfelle for alle andre, mener Mogul-sjefen.

- Det strammere kapitalmarkedet er en mulighet for selskaper som har en likvid aksje. Vi har 150 millioner kroner på bok og kan kjøpe opp og bytte til oss selskaper som har åndenød. Vi er mest interessert i oppkjøp i Tyskland, Frankrike og England, sier Lyseggen til digi.no.

- Man vil merke integrasjonsarbeidet i regnskapene for andre og tredje kvartal, men tror vi skal være ferdig i fjerde kvartal, forteller Mogul-sjefen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.