Ekstremutgaven av Pentium 4 leveringsklar

Intel har begynt leveransene av selskapets Pentium 4 Extreme Edition.

Intel har begynt leveransene av selskapets Pentium 4 Extreme Edition.

Som digi.no skrev tidligere i høst, har Intel hatt planer om en spesiell utgave av Pentium 4, som skulle gi enda litt bedre ytelse enn de vanlige modellene, spesielt i forbindelse med spill. Nå har selskapet startet leveransene av Pentium 4 Extreme Edition.

Det er bare en stor forskjell på Pentium 4 Extreme Edition og den vanlige 3,20 GHz-utgaven av Pentium 4, nemlig det 2 MB store tertiære hurtigminnet som er inkludert i ekstremutgaven. Dette hurtigminnet skal i forbindelse med spill blant annet kunne brukes til forhåndslasting av grafikkdata, noe som først og fremst skal gi bedre grafikkytelse.

Den nye prosessoren er ellers bygget med en 130 nm prosessteknologi, støtter Intels Hyper-Threading-teknologi og en systembusshastighet på 800 MHz. Prosessoren er utstyrt med 512 kB sekundært hurtigminne og er kompatibel med de eksisterende brikkesettende Intel 865PE, Intel 865G og Intel 875P.

Pentium 4 Extreme Edition vil først og fremst være tilgjengelig i komplette PC-systemer fra ulike PC-leverandører. Prisen på prosessoren i såkalte "boxed-utgaver", det vil si ferdig utstyrt med kjølevifte, er 925 dollar per enhet i kvanta på 1000 enheter.

Til toppen