JUSS OG SAMFUNN

Ekte interaktivt TV åpner i Norge

Med den nye digitale shoppingkanalen eTV får du en forsmak på fremtidens TV. Canal Digital-tilbudet lover å levere film, musikk og spill på 3-4 dager.

30. okt. 2001 - 11:10
eTVNå kan du klikke på TV-reklamen

eTV blir en kanal for satellitt-selskapetCanal Digitalskunder. De fleste av deres kunder har byttet til en digital TV-mottaker som gir muligheter for å programmere menyer, knapper og andre typer interaktive elementer. (Bildet over er hentet fra en musikkvideo med hovedmenyen i venstre hjørne.) Brukeren mottar innhold over satellitt og sender tilbake bestillinger og valg gjennom TV-mottakerens innebygde modem.

Bo Blåeldh er da også en mann med erfaring fra både TV-bransjen og Internett-bransjen. Før han startet den svenske SOL-portalen, hadde han bygd opp satellitt-pionerselskapet Filmnet.


eTV lager ikke eget innhold, men klipper sammen en 24-timers underholdningskanal av innhold de får gratis fra film, spill og musikkselskapene. For disse vil gjerne ha vist frem trailere og musikkvideoer for å selge sine produkter. Du kan enten klikke direkte på skjermen for å bestille det produktet som flimrer over skjermen, eller bla i en katalog og shoppe derfra.

Blåeldh forteller at man har forsøkt å lære av alle tabbene Internett-butikkene har gjort.
- Boxman lagerførte 200.000 CD-er. Vi begrenser oss til det mest populære - i Sverige tilbyr vi 5.000 titler. Vi vet også hvem kunden er gjennom Canal Digitals smartkort og vi kan sende varen rett ut til kunden på 3-4 dager. Boxman brukte lang tid og du måtte gå på postkontoret.

Canal Digital-kunder finner eTV på kanalplass 27.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra