JUSS OG SAMFUNN

Ekte norske Internett-målinger i oktober

Hvilke norske Internett-sider er mest populære, og hvor lenge bruker vi Internett i snitt og hvem besøker vi i utlandet? Dette får vi vite i høst.

29. juni 2000 - 11:59

Den norske Internett-bransjen har hittil jobbet i mørket uten å vite noe særlig om brukervanene til alle sine kunder. Gallup-undersøkelsene har gitt en pekepinne, men bare for de Internett-selskapene som har betalt og da basert på muntlige intervjuer, noe som gir mange feil.

Men nå kommer nøyaktige målinger som tar med alle Internett-sider. Det store analysebyrået MMI har inngått en avtale med verdenslederen på Internett-analyser, Media Metrix. MMI skal etablere en gruppe på 2.300 Internett-brukere som skal installere Media Metrix-måleprogramvare på sin PC, både på jobb og hjemme.

Dette gjøres parallelt med at en annen tilbyder, ACNielsen Norge, er inne på markedet for å tilby liknende tall. Det skal også skje i høst, sannsynligvis én måned tidligere. Forskjellen er imidlertid at ACNielsen i første omgang ikke tilbyr tall for surfing på jobben.

Les:
Nielsen gir deg kun tall for hjemmesurfing
Fra verst til best i klassen

Media Metrix gjør allerede slike målinger i Sverige, her kan du lese noen av resultatene
Les mer om Media Metrix-målingene i Sverige:
Mindre porno - mer e-handel
Åtte millioner MP3-brukere
Media Metrix fusjonerer med Jupiter
Her er de 50 mest populære Internett-sidene
Mot betaling vil dermed MMI få overvåke all surfing fra den representative gruppen, noe som vil gi de første nøyaktige svarene på hva, hvor, når og hvor ofte-spørsmålene rundt Internett-bruk i Norge. Målingen vil også logge hvilke sider brukere hopper fra og til.


- Vi vil offentliggjøre den første listen over de Internett-sidene norske brukere besøker mest i løpet av oktober og gi jevnlige oppdateringer, lover Per Jacobsen, prosjektleder for Internett-målingene hos MMI, til digi.no.

- Hittil har det ikke vært penger til å finansiere slike målinger, men etter at Internett-virksomheten virkelig tok av i Norge i fjor høst, trenger bransjen bedre tall, mener Jacobsen.

Jacobsen innrømmer at det blir en utfordring å få bedriftene til å godta at paneldeltakerne installerer måleprogrammet på sine jobb-maskiner. Jacobsen fortalte at brannvegger i mange situasjoner stopper informasjonen måleprogrammet sender fra seg, men at dette nå er løst.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.