BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ekte Schumacher-ratt for sofa-racere

Logitech har alliert seg med bilrekvisitaleverandøren MOMO for å tilby et ekte Ferrari Formel 1 ratt til sofa-racere - med håndsydd lær og pedaler av aluminium.

27. sep. 2001 - 06:13
Formel 1-ratt med pedaler: Logitech MOMO Force.
Formel 1-ratt med pedaler: Logitech MOMO Force.

Det italienske selskapet MOMO leverer faktisk originalrattene til Ferraris Formel 1-kjørere - blant dem brødrene Michael og Ralph Schumacher. Spill- og datarekvisitaleverandøren Logitech har samarbeidet med MOMO om en tro kopi av dette rattet. Over en kort periode fra annen halvdel av oktober og fram til jul skal det selges til bilspillentusiaster som en "Special Limited Edition".

Både rattet i håndsydd lær, knappene og stålspakene skal være "omtrent identiske" med det de ekte Ferrari-kjørerne håndterer. Pedalene er i aluminium og er montert på et underlag som også tilbyr en passende stilling for venstrefot, slik at den stadig er maksimalt beredt til å tråkke på bremsen. Venstrefot på bremsen har som kjent vært racerkjøreres varemerke helt siden Timo Makinen og Rauno Aaltonen hersket over rallyverden i sine Mini Cooper i annen halvdel av 1960-tallet.

Med avansert "force feedback" skal det ifølge Logitech være en helt realistisk erfaring som formidles til sofa-racerne.

Ifølge Logitech Norge vil prisen være 2495 kroner.

Alternativet for de mindre kresne - eller mindre bemidlete - er WingMan Formula Force til 1299 kroner. Den har en ekstra finesse - en "adapter" som gjør at du ikke behøver å feste rattet til et bord for å holde det fast. Adapteren er anatomisk tilpasset guttelår, slik at rattet stabiliseres med samme kraft som du presser sammen knærne med.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.