EL og IT Forbundet kaller Telenor uredelig

Kjøpet av Carrot setter arbeidsplassene i Opplysningen 1881 i fare, mener EL og IT Forbundet.

Kjøpet av Carrot setter arbeidsplassene i Opplysningen 1881 i fare, mener EL og IT Forbundet.

Oslo (NTB): Kjøpet av mobilselskapet Carrot Communications setter arbeidsplassene i Opplysningen 1881 i fare, mener forbundsleder Hans Olav Felix i EL og IT Forbundet. Han synes Telenor opptrer uredelig.

Mandag ble det kjent at Opplysningen 1881 ikke blir solgt, men at selskapet isteden vil kjøpe mobilselskapet Carrot Communications.

Hvis kjøpet går igjennom, får Opplysningen 1881 tre eiere: Telenor, som har kontrollert aksjene i Opplysningen 1881, vil få 27 prosent av aksjene i det nye selskapet som dannes. Anders Wilhelmsen vil eie i overkant av 30 prosent, mens Kistefos, som var storeier i Carrot Communications, vil sitte på i underkant av 30 prosent av aksjene.

– Uredelig
Forbundsleder Hans Olav Felix i El og IT Forbundet mener Telenor opptrer uredelig når selskapet selger seg ned til under såkalt negativt flertall i nummeropplysningsselskapet.

– Telenor opptrer uredelig, både med tanke på hva selskapet tidligere har sagt og når dette nedsalget skjer. Konsernet har kjørt en skjult og velregissert strategi i høyt tempo, sier Felix.

Som mange av de 650 ansatte frykter han at kjøpet vil ramme både arbeidsplasser og ansattes lønns- og arbeidsbetingelser, spesielt pensjonsordningene. Det blir imidlertid tilbakevist av konsernsjef Anne-Karin Sogn i Opplysningen 1881.

– De ansatte har ingen grunn til å frykte for jobbene sine. Vi har ingen planer om å gjøre noe med de stedene vi er på, eller å minske antall årsverk. Det vi tvert imot prøver å gjøre, er å realisere en strategi som betyr flere årsverk, sier Anne-Karin Sogn til NTB. Hun orienterte de tillitsvalgte om kjøpsplanene mandag.

– Betenkelig
Forslaget skal behandles av styret i Opplysningen 1881 og styret i Telenor ASA. Hans Olav Felix i El og IT Forbundet mener imidlertid det er betenkelig at handelen skjer når det kun gjenstår ett styremøte i Telenor-konsernet før generalforsamlingen i mai.

– Vi er meget kritisk til at handelen skjer nå like før generalforsamlingen. Styret som går, kan gjøre det uten å bli stilt ansvarlig. Næringsministeren bør nå gjøre et unntak og bruke den instruksjonsmyndigheten han har, oppfordrer Felix.

Næringsminister Dag Terje Andersen på sin side avviser at kjøpet av Carrot Communications betyr slutten for den ærverdige nummeropplysningen.

– Når Telenor fortsetter som eier og istedenfor å selge, kjøper opp en annen bedrift og sikrer arbeidsplassene og arbeidsstedene, så velger jeg å se framover mot den prosessen som skal sluttføres. Men i den forutsetter jeg at de ansatte blir hørt skikkelig, at arbeidsvilkårene skal opprettholdes og at det skal være god kommunikasjon før endelig beslutning fattes, sier Andersen til TV 2.

Han understreker at han er blitt informert om at alle arbeidsplassene – også distriktsarbeidsplassene – skal opprettholdes.

    Les også:

Til toppen