El Tele Øst blir historie

Tele Danmark vil omprofilere sitt norske datterselskap ElTele Øst til det mer tidsriktige Tele Danmark Internordia.

TDC kom inn som industriell investor i 1999 og eier i dag vel 55 prosent i ElTele Øst.

- Profilendringen til Tele Danmark Internordia er en naturlig forlengelse av det nære samarbeidet vi har utviklet, sier administrerende direktør i ElTele øst, Per Morten Torvildsen.

ElTele Øst er siste rest av energiselskapenes forsøk på å etablere seg som nasjonale teleselskap. De regionale ElTele-selskapene er solgt til ulike eiere, hvorav danske TDC altså overtok ElTele Øst, som i hovedsak betjener Østlandet.

Selskapet har siden begynnelsen av 1900-tallet driftet telefoni og samband for kraftverk, mens kommersiell oppbygging startet i 1987. Selskapet har bygget opp et omfattende kobber- og fibernettverk i Oslo, Akershus og Buskerud. Fra 2000 har selskapet også kunnet tilby trådløst bredbånd på bedriftsmarkedet. Idag er ElTele Øst representert i hele Sør- og Midt-Norge.

TDC måtte endre på sin nordiske strategi da selskapet mistet norske NetCom til Telia i fjor sommer. Nå nøyer selskapet seg med å tilby telefoni til bedriftsmarkedet.

- Vi har lenge fungert som Tele Danmarks forlengede arm innen bestemte markedssegmenter. Vi ser det derfor som naturlig å inngå i Tele Danmarks profil også i møtet med kundene og det norske markedet, sier Torvildsen i en pressemelding.

Til toppen