Eldre får ikke kjøpe RiksTV-dekoder

Kredittsjekken godtar ikke folk født i 1930 eller tidligere. Feilen loves rettet 1. oktober.

Kredittsjekken godtar ikke folk født i 1930 eller tidligere. Feilen loves rettet 1. oktober.

Bergen (NTB): Lørdag dro 78-åringen Harald Berge fra Rådal i Bergen til butikken for å kjøpe digital dekoder fra RiksTV, men han måtte dra tomhendt hjem fordi han var for gammel

– Datasystemet ville ikke godta meg fordi jeg var for gammel, forteller Berge til Bergens Tidende.

Ifølge selgeren hos Lefdal godtok ikke den automatiske registreringen til RiksTV kunder født før 1930. Han foreslo derfor at abonnementet ble registrert på Berges kone, født i 1932, dersom hun kom ned til butikken.

– Jeg ringte henne, men hun ble så steikende forbanna at hun ikke ville komme der og skrive under på noe, sier Berge, som dermed forlot butikken med uforrettet sak.

Kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV opplyser at flere eldre kunder er blitt feilaktig avvist av kredittsjekken de siste dagene.

– Dette er en pinlig, idiotisk feil hos oss. Jeg håper folk forstår at det aldri har vært tilsiktet. Det er selvfølgelig ikke noen aldersgrense for å bli kunde hos oss, sier Søreide.

Han lover at de nå vil rydde opp i saken.

– Det dreier seg om en feil i kundehåndteringssystemet som vi har kjøpt fra Telenor. Dette skal oppgraderes mandag, så da skal ikke dette lenger være et problem, sier Søreide.

For Harald Berge ordnet det hele seg til slutt. Lørdag ettermiddag fikk han en dekoder levert på døra.

– Nå får jeg inn NRK2, som jeg aldri før har sett, sier 78-åringen, som smiler litt av opplevelsen.

Til toppen